Algo pequeñito

Så himla mysig!

Algo pequeñito, algo chiquitito
Una rosa blanca, una caricia,
un beso dulce y un perdón

Algo pequeñito, algo chiquitito,
un gesto tierno, una mirada,
un abrazo, una flor

Algo pequeñito, algo chiquitito,
un simple te quiero con dulzura
uon cariño y con pasión



Bidraget i finalen är mycket bättre, men jag kunde inte hitta det? Det här är så
rörigt med allt folk (och pippi långstrump?) men lyssna ändå!

Ett bildinlägg finns här nedanför, för er som inte hunnit se att jag uppdaterade tidigare.
Missa inte det!


Min helg i bilder

I'm back!

En mycket mysig helg har jag haft, som tyvärr gick på tok för fort. Men väldigt givande! God mat, bästa sällskapet, goda drinkar (!), mycket spanska (i princip bara spanska med alla, bara enstaka engelska ord för att hjälpa till när spanskan tagit stopp), bra sömn, mängder av skratt. Åh, jag vill uppleva samma helg igen! Helgens bästa var igårkväll, då Zeben för ovanlighetens skull jobbade i restaurangen på kvällen och kom ner till baren när han slutat. Pratade i baren (BARA spanska! Snacka om att han var chockad!) i 30 minuter och sen gick vi en promenad och pratade om allt och inget i en timme och han följde mig till Antonios hus, jag får tydligen inte gå omkring själv om nätterna, haha. Det känns som att jag har lärt känna en helt ny person, eftersom vi kan prata så mycket mer när jag kan spanskan bättre, vi förstår varandra på ett helt annat sätt, och jag är jätteglad för det! Och jag har ändå bara varit här i tre veckor! Anyhow, jag är väldigt trött, måste packa upp väskan med alla mina grejer, packa ner allt inför skolan, och sen blir det sova av, så ni får helt enkelt nöjda er med kort text och bilder från helgen. Och jag lovar att bli bättre på att ta bilder på mina underbara vänner i söder nästa gång!

Fredag: tog bussen efter skolan till Arguinegúin med Tara.
Dök från mysiga klippor, skrattade, åt god middag, solade,
lyssnade på musik och drack Bacardi Breezer Piña i solnedgången.
Kvällen spenderades i baren (såklart) med Antonio som jobbade och
mängder av öl :)










Lördag: slöade lite på stranden, promenerade omkring i Arguinegúin,
solade på Antonios terass och pluggade lite. Kvällen spenderades
själv hemma hos Antonio, han jobbade och jag slöade framför finalen
i Eurovision. Väldigt skeptisk till vinnaren, jag hade hoppats på Israel
eller Spanien. Och vad var det för tjomme som hoppade upp på scenen?!
Vilket iofs inte gjorde mig något, då fick man ju istället höra den söta
låten två gånger!



Helt OK utsikt från Antonios terass!


Jag tycker att den här är så häftig :)

Söndag: pluggade lite på terassen, tog en dusch, promenerade ner till
baren på Green Beach, där Pepe jobbade. Otroligt mysig ikväll,
pratade med massor av olika människor, (på spanska såklart!), och alla
äldre herrar som beställer whisky i baren vill tjöta lite innan de går
tillbaka till sina mujeres, haha. En gubbe sa igår att "om jag inte går
tillbaka nu så kommer hon vilja skiljas." Ja jesus, haha! Sen kom som
som sagt Zeben ner och vi tjötade och gick en promenad. Efter igår
låtsas dom att dom inte förstår, eller så ignorerar de mig, när jag pratar
engelska, eftersom de vet hur pass mycket spanska jag faktiskt kan nu.
Riktigt irriterande ibland, men HUR bra som helst, såklart!





Fy fan vad jag har det bra, den här känslan av totalt välbefinnande skrämmer mig nästan lite... Hur ska jag kunna åka härifrån en dag...!? ♥


Olhavartavling

Haha, NEJ, det var ingen olhavartavling igar, men eftersom jag inte har nagra bokstaver med prickar pa sa var det ett roligt ord, tankte jag. Kom inte pa nagon annan rubrik. Om ni nu kan lista ut vad det betyder, det ser iaf valdigt konstigt ut :)

God morgon, mina vanner! Har sitter jag, efter en grym nattsomn, i ett hus hogt upp i Arguineguin, med havsutsikt, solen skiner och ja, jag har det grymt helt enkelt :) Var i baren pa hotellet igar till stangning, pratade med en aldre spansk helle, i 1,5 timme (om mina studier, om krisen i Grekland - jag menar, halla!? :)), PA SPANSKA och pratade med Antonio pa spanska nastan hela kvallen. Och drack ol, saklart. Lite for mycket kanske, men idag mar jag anda bra, sa da spelar det ju ingen roll :)

Sov pa en egen vaning har hos Antonio, i en stor dubbelsang och har ar sa tyyyyyst, sa jag sov till 11:30, och det kanns som att jag har sovit i ett dygn, sa tydligen behovde jag sova ut. Valdigt skont! Nu ar Antonio o handlar, sa har sitter jag, har inte bestamt mig for om jag ska ga ner till stranden eller lagga mig i en solstol har pa terassen, men jag har ingen bradska, tar dagen som den kommer :) Det ar ju langhelg sa det lar vara MYCKET folk pa stranden, sa det ar val det som tar emot lite. Well, well, vi far se vart jag tar vagen. Inte ett sa intressant inlagg kanske, men nu vet ni hur jag har det!

Ha nu en fin dag allihopa! Puss pa er!

Fredag! Igen!

Vart tar tiden vägen!? Veckorna får gärna gå fort, men jag hoppas verkligen att denna helgen slöööar sig fram, det behöver jag! Måndag är vi lediga då det är Dia de Canario, det behövde jag också! Sov riktigt dåligt inatt, igår kom några (amerikaner, tror jag?) som bor i en av lägenheterna här i samma uppgång som jag och vid 12 inatt väcktes jag av ett jäkla liv som höll i sig ganska länge. Om det var dom som var högljudda eller om det vad för att det är otroligt lyhört (för det är det), vet jag inte, men svårt att somna igen hade jag iaf. Ska bli så skönt att åka söderut, få sola, bada, slöa, sova i en riktig säng där det är tyst, aaaah! Och dricka drinkar! Det behöver jag!

Ja, som sagt åker jag söderut efter skolan idag så jag vet inte riktigt hur det blir med uppdateringar, men Pepe har ju internet i huset så några inlägg ska jag nog kunna klämma in, det ordnar jag!

Nu ligger jag lite efter här, sitter och äter frukost, i morronrock och håret står oborstat åt alla håll och om 30 minuter ska jag gå till skolan så, dags att rappa på!

Ha en jättemysig helg, mina vänner! Njut av ledigheten, sola, drick vin, ät god mat, krama och ro om varandra, och glöm inte att kommentera! ;)

Orkar inte leta upp en ny bild, så ni får en gammal :)


Kvällspromenad

Vilken mysig kväll! Gick ut vid sjutiden för en promenad på stranden, lunkade utefter hela Las Canteras i vattenbrynet, så otroligt mysigt! Vinden var varm ikväll, mycket människor ute men av någon anledning är jag alltid i min egna lilla värld när jag är vid havet. Kanske inte så svårt att förstå när ni ser bilderna, det är så otroligt fint!

Vid åtta kom Tara och mötte upp mig och vi gick en sväng och strax innan nio gick vi till lokalen där hennes salsakurs är varje kväll. Tittade ett tag, och klockan nio, när hennes klass började så kilade jag hem. Verkligen spanskt och häftig stämning! Hon vill få mig att börja dansa, men jag tackade vänligt nej ;)

Fördelen med vita shorts (nya!): benen ser brunare ut!






Vadå lågvatten?


Den här damen gick framför mig ett tag, hela tiden med vattenflaskan
på huvudet och bollen i handen ropandes konstiga saker. Hmmm...
(Jag veeeet taskigt att ta smygfoto, men originalbilden är enorm
och jag har bara klippt ur henne här, syntes inte att jag tog kort!)


Jag är ingen såndär...

...som ser snygg ut i solstolen. Jag förstår inte hur dom gör? De där som ligger fyra timmar i en solstol och som ser lika fräscha ut när dom går därifrån som när dom kom.

Lika lite är jag en sån som ser bra ut efter ett träningspass. Lika fräscha, glada och snygga, när dom går ut, som när dom kom in.

Nope, that's not me, jag ser snarare nyfödd ut, både efter solning och träning, och det, det är inte en vacker syn.



Hur jag kom att tänka på det här? Råkade titta mig i spegeln efter dagens soltimme
- shouldn't have done that!


Jueves, 27 de mayo

Tiden går så fort! Redan torsdag, som nog kommer att bli en lång dag, känns det som. Väldigt trött, frussen och huvudet dunkar lite. Himlen däremot är blå, blå, blå! Det piggar alltid upp :) Inte mycket planerat för dagen, men eftersom jag åker till Arguinegúin efter skolan imorrn så måste jag packa idag, ringa Pepe och dubbelkolla att det är OK att jag sover där (hotellet är nämligen fullbokat eftersom det är långhelg), och vad mer? Läxorna ska såklart göras, och så kanske jag hinner med en "liten" siesta också. Och strax ska jag iväg till skolan. Håller solen i sig till i eftermiddag blir det nog lite sola av också, att jag ömsar skinn efter endast tre veckor, är extremt ovanlig och INTE OKEJ!

Hur är vädret hemma nu förresten? Länge sedan jag hörde nåt. Och såg på aftonbladet.se att ni blivit invaderade av bladlöss, fyyyyy va äckligt... Uuuuh!


Ha en fin dag, mina vänner, så hörs vi senare!


Som massage för själen!

Två timmar på stranden i solnedgången. Så skönt! Som... som... massage för själen! Kom på mig själv med att inte tänka på någonting alls, utan bara satt där och andades, tittade och njöt. Det finns liksom ingen tid, en väldigt skön känsla! Skulle ha pluggat men läxorna var gjorda och jag var egentligen inte tvungen, så jag struntade i det och tog lite egentid istället. Det är häftigt, för på stranden och strandpromenaden är det jämt ett väldigt tempo, men så fort solnedgången är påväg mot sitt slut, så stannar alla upp. Vet inte hur många personer jag såg där som bara stod och tittade, för att sedan fortsätta jogga/promenera/läsa/prata när solen ramlat ner bakom horisonten, väldigt häftigt!

Läxorna gjorda, disken gjord, väskan packad till imorrn, nyinköpta sakerna uppackade, så då återstår väl bara att sova. Mycket svalare ikväll, så det ska nog gå bra. Ögonen svider ganska ordentligt nu, det har varit en lång dag. Avslutar med några bilder från mina timmar på stranden. God natt, mina vänner!






Shoppashoppashoppa!

Till att börja med:

Sara: Skjorts?! Skrev jag skjorts!? Jag skrev skjorts... det heter shorts... Så, då var den avklarad.

Mamma: Jag tog med mormors väska och den är precis lagom, men ska jag ha kamera, plånbok, mobil, kalender osv. så får det inte plats o därför blev det en större :) Och förresten! Det är kul att skrämmas :)

Just hemkommen från en shoppingrunda. Hittade en jeanskjol, en mellanstor väska (7.9 euro, kap!), ett linne, tre par örhängen, blommig "shortstopp", ett par vita jeansshorts, ett par beiga pösmjukisbyxor ochööööö... Nä, det var nog allt :)

Lite bilder från dagen!



En stooor staty! Jag är lika hög som orange muren bredvid gubben.




Så snyggt! Och sant!


Ljuuuuust!


En herre roade sig med att rita en ödla på stranden, ni ser människan till
höger? Och ändå fick jag inte med bakbenen och svansen på bilden. ENORM!



Nu ska jag ta mina skolböcker och sätta mig på stranden och plugga lite. Hej sålänge!

Jag är förälskad!

Jag får inte nog, han är så bra! Ska kolla efter en CD med
detta underverk i köpcentret. Me encanta!

Lyssna och njut!


En ny vana?

För att kunna slappna av på kvällen och slippa ha skolarbetet framför mig idag, tänker jag nu sätta mig och göra dagens läxor. Efter det, när jag är klar, så tänkte jag kila bort till Las Arenas, ett köpcentrum en bit härifrån, där h&m, Zara och massa andra affärer finns. Jag har inte köpt mig någonting sedan jag kom ner hit och tänkte kika runt lite. En mellanstor väska vet jag att jag behöver, för nu har jag en minimal handväska eller en stooor trunk, så det ska jag kolla efter. Och ett par skjorts till, har bara mina jeansshorts, och dom behöver en tvätt, så, ja. Det var väl alles. Men som sagt, först ska läxorna göras. Läxa först, leka sen!

Helt okej skoldag idag, börjar klarna mer och mer (men fortfarande jäääkligt grumligt) med preterito imperfecto och indefinido, jag kämpar på! Frågade förresten läraren om det är något man kan göra för lilla kissen i affären (som imorse låg alldeles ensam i sin glasbur och sov när jag gick förbi...) men hon sa att det finns väldigt få lagar som skyddar djuren och att djur i affärer inte är något som prioriteras. Om polisen till exempel upptäcker vanvård av kor, att de tex. svälter och inte fått mat/vatten på mycket länge, får de i värsta fall böter, men får behålla djuren. Helt sjukt. Och det här med tjurfäktning? En mer självklar form av vidrigt djurplågeri får man leta efter! Jag jublar när tjurarna sticker hornen i matadorerna! Hemskt, men sant, dom förtjänar det!

Åh, gud, ja! På rasten idag gick Tara och jag en sväng och en liten, liten pitbull/amstaffvalp springer rätt ut i vägen på en väldigt trafikerad gata och stannar PRECIIIIS så han inte blir påkörd, massa bilar gaaasar förbi och ägaren springer fram och tar upp den, fyyyyy, min puls var så hög, jag vet inte vad jag hade gjort om den lille hade blivit påkörd... :(

Ja, nu svävade jag iväg lite där... Anyhow, läxdags. Sen shoppa! Ska försöka somna tidigt ikväll eftersom jag inte somnade förrän 3 inatt på grund av värmen. Idag är här mulet och rätt kallt (eller ja..."kallt"...) så lika varmt borde det inte bli.

Bjuder på en bild från middagen med Tara i söndags!
Är inte min lugg det vackraste ni sett?! Den dagen fick jag verkligen till det, haha!



Puss!


Volando con el viento

Älskar denna låten! Jag får inte nog! Morgondagens mission är att kolla upp de ord jag inte förstår, och att lära mig texten utantill. Spansk karaoke, here I come, haha! Och jisses vad jag är svag för det spanska språket! Han ser ju inte särskilt bra ut, men med guitarren, tatueringarna och att han sjunger på SPANSKA, I löööv it!



Som ni märker är jag fortfarande vaken. Det går inte att sova i den här värmen, så, här sitter jag :)


Min stad!

Snälla ni, lova mig att ni tittar på hela videon. Så underbart!



Nu sovdags här. Kom just in från en nattpromenad på stranden bland alla människor (den här staden sover aldrig!) för att svalka mig lite och rensa huvudet från grammatik, men det hjälpte föga. Men skönt var det, lite havsluft kan aldrig sitta fel. Men nu, sova, om det går efter dagens siesta.

Vi hörs imorgon!
Buenas Noches!


Jisses...

Varifrån kommer den här värmen!? Det är så överjävla varmt i lägenheten att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag sitter stilla och pluggar i linne och trosor och svetten lackar ändå, jag dricker kall cola och fönstrena är öppna (trots kackerlacksrisken) och ändå är det helt otroligt varmt. Vad har hänt!? Och varför är här ingen fläkt? Phu!

Anyhow, en läxa gjord, tog 1½ timme, och en kvar, den värsta... Blir nog till att plugga halva natten, men smart, det kommer jag att bli (trots att det nu känns precis tvärtom, men lite positivt tänkande har väl ingen dött av?).


Äh, vadå trött?

Jag sov ju bara i drygt fem timmar efter skolan? Ja, jesus, jag vet inte vad som hände. Åt lunch och vid 14tiden la jag mig i soffan för att kolla på ett program på datorn, och somnade. Vaknade igen klockan 19?!?!?! Trött som en jag vet inte vad och med alla läxor framför mig. Blev till att gå ner till HiperDino och köpa en cola och glass för att få lite energi till läxorna. Jag drack och åt men inte kom nån energi inte. Bah... Aja, just do it, är det väl som gäller, antar jag.

-----------------

Fick ytterligare en fråga av Johanna tidigare om det finns något bra matställe i Arguinegúin och, ja, det gör det! Om man fortsätter genom Arguinegúin har man ett SunWinghotell på vänster sida och strax efter det, i Patalavaca, ligger Green Beach. Mitt emot det här hotellet, på andra sidan vägen, ligger en restaurang som heter Cueva Pirata (Piratgrottan). En restaurang med enooorm utsikt över havet och Anfi, och med otroligt bra mat. Mycket kött och fisk som de grillar över levande eldar och mot väggarna som består av berget som restaurangen ligger på. Känner att mina beskrivningar blir lite sisådär, men ett ställe som absolut är värt ett besök, är det viktigaste att få fram! Helt okej priser, trevlig personal och inte minst otroligt bra mat.

Nu vet jag inte om de har pubdelen öppen, men för några år sedan visade dom oss en del av restaurangen som de då ännu inte öppnat. Nere i bergen, som i grottor, låg en pub, lågt i tak, insprängt i berget men häftig belysning och känsla. Om den är öppen, är det verkligen värt ett besök!




Churros con chocolate

My, oh my... jag har funnit min last här i livet. (Förutom oxfilé, då) En sorts varmt bröd, alldeles färskt (typ donutbröd) som man doppar i varm chokladsås. Jisses! Genialt! Men Tara och jag ska bara unna oss detta en gång i veckan, max. Fast den här veckan har det redan blivit två. Och det är bara tisdag. Oops.


Packningstips!

Har fått en del frågor om vädret, och nu senast fick jag en fråga från en som heter Johanna, som åker hit på lördag, om jag tycker att man behöver ta med sig några varmare kläder ner hit (jättetack för din kommentar, förresten!). Nu vet jag inte vart på ön hon ska åka, men, iallafall, generellt :)

På dagarna är det väldigt varmt. Såklart varmare ju längre söderut man kommer, men det är aldrig kallt i tex. Las Palmas, bara mindre varmt ( ~ 18 - 30). Kofta däremot är att rekomendera! Om det är minsta vind så blir det direkt kallare, både i norr och söder, och mitt motto är att hellre ha för mycket än för lite, så en tunn kofta - absolut! Eller kanske en stor sjal om du inte vill ha kofta/tjocktröja på dig?

Vid havet kan det ju blåsa rätt ordentligt, så ett par långbyxor/tights skulle jag nog packa ner också. Jag har faktiskt använt mina varma kläder mer än mina sommarkläder. Fast å andra sidan så går jag ju i skolan, är inne en del och har inte tid att ligga på playan på dagarna, så det kan ju vara en orsak :) Häromkvällen var jag och en kompis och åt nere på Las Canteras och inne i gränderna, där det inte var någon vind, var det riktigt varmt och härligt, men vid stranden, när vinden låg på, jikes! Det var verkligen freezing!

Vet inte om du blev nå klararare över det där men, iaf; en kofta, en sjal och ett par tights/byxor skulle jag iallafall göra plats för :)


Det gör ont i mitt hjärta :(

Åh fy... Gick hem från skolan idag och tittade in i ett skyltfönster på en djuraffär. Tidigare har jag trott att de bara haft fåglar och fiskar, men idag satt en så otroligt liten och smal kattunge i en glasbur, ensam, på tidningspapper, och tittade på mig. Följde mig med blicken och gick efter när jag gick utanför fönstret. Åååhå jag började nästan gråta, den lillen ska ju inte sitta där själv?! Katter ska ju vara med deras mamma och syskon tills de är minst 12 veckor, och den här var max 6! Jag blir så arg och ledsen, hur kan man sova gott om nätterna när man äger en djuraffär och vet att det sitter en ensam kattunge i en glasbur i affären?

Mammaaaaaaa... får jag köööööpa kissen och skicka hem den till eeeeer? :(

Hittade en bild på nätet, skulle kunna vara ett foto som jag nyss tog, precis såhär såg den ut. Förutom att den jag såg inte fick sitta på mysigt mjukt golv, utan på glas och papper :(


Pepping, tack!

Muuuuu, vill inte gå till skolan. Mitt huvud behöver vila?! Eeeen endaste liten dag utan spanska, bara för att smälta allt, men ne, det går junte sörru. Helgen gick åt till att råplugga (som om det hjälpte...) och nu är vi på't igen. Huh! Sov dåligt inatt, trött idag och strax skola... Så kom igen nu! Jag vill ha lite peppande ord att läsa när jag kommer hem igen! :)

Ha en fin dag! ♥


Det kan inte vara kul jämt!

Vilken påfrestande dag! Vet inte om det är för att spanskan är som den är eller om hormoner eller nåt spökar, men nånting är det för jag är inte som jag borde (fast å andra sidan, har jag någonsin varit det?). Sjukt trött i huvudet, pulsen är jättehög till och från fast jag inte gör någonting, har haft extrem spränghuvudvärk ikväll och innan den gav med sig trodde jag att jag skulle få migrän, konstant hungrig men känner inte för att äta nåt (vad är det, liksom?), ingen ork att plugga, när huvudvärken lagt sig gick jag till ett shoppingcenter precis bredvid lägenheten för att pigga upp mig lite, men inte ens shoppa var kul, så jag gick hem rätt snabbt utan nåt nytt. Väldigt konstig dag. Upp och ner, ner och upp... Har lite ångest inför skoldagen imorgon också... Jag vill ha fredag! Långhelg! Vi är nämligen lediga på måndag, då det är Dia de Canaria. Thank God for that. Så, på fredag tar jag långhelg och åker och bor hos Pepe några dagar. Men. Det är ju en hel vecka kvar till dess. Gosh...



INTE OKEJ!

Åååååååååh!!! Jag blir så frustrerad. Fram till idag har spanskan varit okej, svår, men okej. Alla tempusformer, verb etc. Svårt, men ja, med lite plugg så sitter dom, mer eller mindre. Och de första tre timmarna i skolan idag var... okej. Men sedan skulle vi börja arbeta med preterito perfecto, preterito indefinido och preterito imperfecto tillsammans. När använder man vilken osv. Sista timmen = kaos. Mitt huvud är som ett förbannat bombnedslag... Jag förstår er som skrivit och berättat för mig att det var här som ni gav upp! Jag är glad att jag har betalat för skolan, för annars hade jag också gjort det. Läraren varnade oss, det här är svårt, och jag avskyr känslan av att vara "dum", känslan när jag har fel, eller när jag inte förstår. Jag blir så frustrerad!

Något som inte gör saken lättare är att, i slutet av den här veckan, så ska vi avsluta det här kapitlet, den här nivån, och då ska det här sitta, det finns liksom inga alternativ. Och nu känns det totalt omöjligt. Skitspråk. Jag orkar inte tänka på spanska, jag orkar inte plugga spanska, jag orkar inte höra spanska, jag orkar inte prata spanska. Så! Därför tänker jag gå in på TV3Play och se på SVENSKA program! Sen ska jag sova. Sen så... kanske... jag gör mina läxor... (Nä, det är klart jag gör dom, men det vill jag inte tänka på nu) Fick extremt mycket läxor tillråga på allt, jag som känner att jag helt enkelt bara behöver smälta det här, men icke sa nicke, sånt pysslar vi inte med här...



Resans första svacka; välkommen!
Piss.


Samurai II

En supermysig kväll har jag haft! Gick ut och åt med Tara, och för att inte missa solnedgången så vände vi på middagen, och började med efterrätten på en servering på Las Canteras. Världens skönaste servitör, Jaime, från norra Spanien. Han pratade spanska och vi pratade spanska. Störtskön, jisses vad vi skrattade! Hahaha, så härlig... Vi åt varsin panacotta, extremt mättande, och därefter gick vi vidare till en sååå fin sushirestaurang. Tara beställde in två rätter och jag valde bufféten, mitt i rummet var det som ett rullband där smårätter åkte förbi och borden var placerade runt det här bandet, som man plockade från. Var på en liknande när jag bodde i Barcelona, men det var iiiingenting mot det här. SÅ god mat! Dit ska jag ta alla er som kommer och hälsar på!

Vi satt på restaurangen till strax efter 23, sedan gick vi en liten sväng och nu är jag hemma och ska sova. Sov inge vidare inatt på Green Beach, det var så extreeeemt varmt hela dagen igår. Sådan värme har jag nog aldrig upplevt och natten var extrem, man ska inte klaga men, ja, det var varmt, så mycket kan jag säga :)


Entrén till restaurangen


Vad gör man inte för att komma ihåg ord? "Adivinar" (att gissa) i chokladsås, hahaha!



I övrigt inte så mycket mer att säga om helgen, förutom att den varit extremt skön, rolig och avkopplande. MYCKET sol, har jag fått, och Pepe sa idag att jag ser ut som en räka, haha. Tack för den! Men nu börjar färgen lägga sig och jag är bruuuun. Ryggen däremot, där jag inte nåt att smörja in själv (varken solskydd eller after sun), den är inte helt okej. Jag fjällar... efter två veckor... Aldrig hänt förut?! Well, well, I have time to bygga upp brännan igen ;)

Sitter förövrigt och webcamar med fina Sofia för tillfället! De puta madre!! Ikke sant, dåra!? ;)



Nu måste jag verkligen sova. Annars blir det ett tung dag imorgon... Vilket det nog blir ändå... Men det ska nog gå finemang, tror jag! Sov gott fina människor!

Besos y abrazos!

Helgens bästa - i bilder


Underbar människa!


Underbar utsikt!


Underbara... jag? Tsss...


UNDERBARA FÅGEL!!! Och mindre underbara jag, haha, ja, jesus, hur
lyckad jag alltid bli så fantastiskt snygg på kort...?


Nu ska jag ut och äta middag med Tara. Uppdaterar senare! Besos! ♥


TUNGT!

Fyra timmars plugg. Huvudet är en enda röra, ryggen går snart av och min handled gör ont av allt skrivande. Alla dessa tempusformer alltså! Jag kan inte ens hålla isär dom i svenskan!? Alltså, prata svenska kan jag ju såklart, men när man ska kunna rabbla verb i perferito imperfecto - och... GO! Det... går liksom inte? Eller preterito indefinido, eller perfecto, eller reflexiva verb, eller presens eller futurum eller infinitiv... huh!? Hur ska man kunna lära sig vilken som är vilken, liksom? Problemet är inte verben, utan att hålla isär alla dessa former?

Men! Imorgon är det iallafall fredag, och sen har jag hela helgen att smälta att det här. Det är nog extremt nödvändigt! Sova, det ska jag göra nu! Men först packa lite pryttlar som ska med till Arguinegúin imorgon. Hinner jag inte med ett inlägg imorgon bitti, så dyker nästa inlägg upp på söndag kväll, så bli inte oroliga om ni inte hör ifrån mig, jag har det nog så bra man kan ha!



Buenas noches, cariños!


En helt okej middag!

Nu är man mätt och belåten, efter denna härliga måltid
bestående av äpple, ananas, apelsin, banan och mangojuice!

Nu väntar läxorna, och sedan en liten promenad på stranden, tror jag.

Ha en fin kväll!


Jueves, 20 de mayo

Goddag hörrni! Hur står det till idag? Lika varmt hemma fortfarande vad jag har hört :) Skönt för er! Här har det idag varit runt 32 grader, strålande sol, en bra dag i skolan (bara jag och Tara i klassen idag! För tillfället är vi bara tre elever, många som har varit här sin tid redan, men Alex, en tysk kille, var sjuk idag, så vi hade en privatlektion idag kan man säga, alldeles kanon!) Läraren är riktigt duktig och trevlig och jag trivs jättebra!

Min mage däremot verkar trivas mindre bra... Den har varit svullen som en ballong idag, och jag har bara väntat på att den ska explodera i nån ände, men, nu har det gått ner, ingen olycka har skett och känns bättre, så jag slapp nog det värsta... Tack vare imodium och actimel, kanske!

Efter skolan rusade jag hem, slängde av mig kläderna, tog min ipod och sololja och sprang upp på terassen. Slängde mig i en solstol, på med bra musik och njöööööt. Somnade också, såklart, och drömde att någon slängt ett tuggummi på golvet i lägenheten och sedan trampat på det och att massor av smååå - smååå myror gjort en gång, över tuggummit och igenom lägenheten. Inget konstigt med det! I drömmen allså, men nu? Huh?

Imorgon, fredag! Vart tog den här veckan vägen?! Efter skolan drar jag nog till Arguinegúin, är tanken. Sola, bada, dricka lite drinkar med trevligt sällskap. Ska bli najs! Stannar nog över helgen också... Får se om jag tar ett rum på hotellet eller om jag krashar hos någon av hombresarna (hombre = man, hombresarna = plural på spenska (spanska/svenska)) där nere. Ordnar sig, det gör det iallafall alltid!

Dagens bästa: Sara, min älskade lilla Sara, har bokat sin resa ner hit! 12 - 19 juni och jag längtar så!!! Sötaste söta!! ♥


Hur länge sedan är inte det här? :)


Gran Canaria School of Language

Fått en del frågor om skolan, och för er som är intresserade kan ni kika in på skolans hemsida. Där finns all info, bilder inifrån skolan och information om Las Palmas.
Ta en titt, vettja! Klicka bara på bilden nedan!




Alejandro Sanz - Y, ¿si fuera ella?



Jag försöker bombardera mig med spanska för att vänja mig vid det, genom spanska filmer, böcker, musik... Här kommer senaste upptäckten! Ligger hittills i topp över de spanska sångare jag hittat, men dyker fler upp, så tipsar jag er om dom här!
Kanske har ni någon favorit att dela med er av?

Dagens musiktips: Alejandro Sanz


Buenas tardes, amigos!

iHola cariños! ¿Comó estas? Yo estoy muy bien, un poco cansada y tengo que hacer mis deberes ahora, pero... si, estoy bien! Hoy he estado en El Corte Inglés con Tara (un chica de Noruega en mi clase, iestá muy maravillosa!) y he comprado un libro por niños para practicar mi español, tipex, y algunas cosas en él supermercado, por ejemplo agua, frutas, zumo de mango, céreales, y... ¿que más? Nada más, creo... Pienso que voy a correr (o caminar, ya no se...) en Las Canteras esta noche, pero no lo se si tengo energía... He estado MUY cansada hoy y aunque he durmiendo 8 horas este noche... Creo voy a Arguinegúin despues la escuela en viernes para tomar un pequeño vacación por el fin de semana :) Me encanta este lugar!!

Vale, eso es mi día... Ahora, voy a hacer mis deberes... Hoy hemos empizado con un nueva tiempo; preterito imperfecto, un poco díficil pero si quiero aprender español es necesario :) Piensa, en cinco meses, voy a hablar español muy bien!! Espero que salga bien.......

----------------

Haha, ja, ni hängde med, va?! Konstigt att det är så mycket enklare att skriva, än att prata spanska... När jag skriver kommer det av sig självt, fastän det säkert är en massa fel i de där texten...

Jag har verkligen inget intressant att skriva idag, så tänkte att jag skulle slänga in ett spanskt inlägg för variations skull. Men ni som inte förstår, ni missar inget! Står bara att jag är trött, varit i El Corte Ingles med en klasskompis, handlat en barnbok för spanskan skull, handlat lite mat. Funderar på att springa, eller gå, ikväll med, men vet inte om jag orkar, har varit extremt trött hela dagen och så har jag läxor att göra, så, vi får se. Står även att jag antagligen åkte till Arguinegúin på fredag och stannar över helgen för en liten minisemester. Vi får se :) Började med en ny tempusform idag, preteritum imperfekt, lite svårt men nödvändigt för att lära min bra spanska vilket jag ska göra dessa fem månader :)


Roligare än såhär blir det tyvärr inte! Inga nya bilder från idag och inga spännande nyheter... Mulet, blåsigt, långbyxor, handla mat, plugga... Bilden nedan är från en extremt inzoomad solnedgång i Arguinegúin i förra veckan med Anfi del Mar i förgrunden.



Hur har er dag varit, tro?

♥ Ta hand om er, fina människor! ♥


Una noche buena

Till att börja med, jag blir så otroligt glad över era kommentarer och mail! Om det så bara är en hälsning, om ni berättar om era minnen och upplevelser här på ön, ställer frågor, eller annat. Ni gör min dag!

Jahapp, då var det snart dags för att sova! Sitter i soffan/sängen och kollar på Apollo13 på spanska. Visste inte att Tom Hanks snackar spanska, haha. Det blir ju så kasst när dom dubbar... Pratade med min lärare igår om Milleniumfilmerna av Stieg Larsson och frågade vilket språk hon såg dom på. "Spanska... såklart!" Jag förstår inte att de inte kan se filmen på originalspråk och texta!? Well well, det är som det är :) Förresten, om ni kan se vad det står, kolla vilket barnprogram dom visade på TV imorse. Nils Holgersson! När jag tog kortet var det någon musikvideo, om ni undrar. Väldigt förvånande att de inte översatte namnet, som de gör med allt annat. Bandet U2, till exempel, kallar dom ju "ube-dos"...



Har just kommit in från första jogginturen/promenaden på Las Canteras! Så skönt ute, men mycket till solnedgång var det inte. Totalt igentjocknat (kan man säga så?) av moln, men tog ett kort iaf, för det är ju nästan lika fint där nere ändå... Kunde inte låta bli att springa, trots att mina skor bara är gjorda för att gå i, och mina ben är småtrasiga som vanligt, men det gick så bra att springa också och benen kändes okej! Var ute i 45 minuter och var genomsvettig när jag kom in igen. Men nöjd!! Mindre nöjd när jag såg påsarna under ögonen, haha...



Diskat har jag gjort också. Och upptäckte att blöta russin har exakt samma färg som kackerlackor........ Låg några russin i diskhon från frukosten imorse, vilket jag hade glömt när jag ställde mig för att diska. Jikes... Har förresten fått veta att kackerlackorna kommer in antingen genom öppna fönster (vilket jag aldrig har) eller via avloppen, alltså där vattnet rinner ut i duschen, diskhon eller handfatet. Så, nu har jag satt proppar i alla avlopp, satt en liten nätkorg över avloppet i duschen och tejpat igen de där hålen i handfatet och diskhon där vattnet ska rinna ut om det blir för fullt. Det borde hjälpa lite iallafall...

Mina fina stad!


¿Qué más? Nä, det var nog alles for now... 
God natt, fina människor!


Svar på frågor!

En del frågor har ploppat upp här, så jag tänkte ta och svara på dom i ett eget inlägg. Har ni fler frågor om allt eller inget, tveka inte att ställa dom!

Postat av: Anna
/.../
Hur kom du på själva idén att dra iväg? Är det något du tänkt göra länge eller fick du tips om att det kunde vara en kul grej?
Du kanske helt enkelt gjort som mig och fastnat för ön med dess kultur och levnadssätt ;)

Kram Anna

2010-05-17 @ 23:45:47


Jag har varit iväg själv två gånger tidigare, en gång till Barcelona i tre månader, feb - apr 2008, varav åtta veckor var spanskastudier och fyra veckor var en reseledarskola som heter Service & co. Tack vare reseledarskolan fick jag jobb på Guadeloupe i Västindien, på ett hotell för Langley Travel och där jobbade jag sommarsäsongen 2008 i tre månader, som bartender i strandbaren och som servitris i restaurangen. Gran Canaria har jag varit på, jag trooor, åtta gånger hittills, på semester, och det har känts som hemma för mig och jag tänkte att jag helt enkelt skulle prova på livet här ett tag, en gång för alla ta tag i spanskan som jag alltid har velat lära mig och, ja, här är jag nu! Trivs som fisken i vattnet! :) 

Postat av: Stefan

Hej Anna
En liten fråga, hur lång tid tar det med buss mellan PDI och Arguineguin eller Puerto Rico? tänkte nästa gång att åka ut med någon båttur, ser så härligt ut.

2010-05-17 @ 10:56:14


Hmmm, det får bli med buss 30 isåfall, tror jag den heter, och den åker verkligen på varenda smågatan genom hela Playa Del Ingles, och med den tar det väl ungefär 50 minuter skulle jag uppskatta. Beroende på vilken buss du tar, nu minns jag inte namnet på dom båda, men med en av bussarna måste du byta vid Faro de Maspalomas, för där vänder den ena och åker tillbaka till Las Palmas. Men från PDI till Arguinegúin, säg 50 minuter, och, om du ska till Puerto Rico, lägg till ~10 minuter. Låter som en jättehärlig idé att åka på båttur! :) Fågelvägen är det ju inte särskilt långt, utan det är rundturen på PDI som gör att resan tar så lång tid. Men med direktbussen som åker på motorvägen tar det väl omkring 20 minuter från Playa Del Ingles till Arguinegúin.

Det har droppat in en del frågor om skolan, så jag kan väl berätta lite allmänt om den också:

Jag går på en liten skola som heter Gran Canaria School of Language. En liten skola, mycket centralt i Las Palmas, med två våningar, där man går i små klasser (i förra veckan var vi 7 elever, och den här veckan är vi tre), fyra timmar om dagen. Lärarna pratar bara spanska och allt material är på spanska. Skolan ligger 1 minut från stranden Las Canteras och om man vill, kan man bo i deras residens under tiden man pluggar här. Då ingår frukost och lunch och man har antingen eget rum eller delar med en annan student. Jag valde däremot att fixa eget boende, men vad jag har hört är rummen och maten helt okej! Jag bokade skolan via SIspråkresor och utbildningen är studiemedelsberättigad hos CSN. Klicka på bilden nedan om du vill ha mer info om skolan och utbildningen!


Me gusta la siesta!

Oh, yes! Idag har vi sol, äntligen! Jag kutade hem efter skolan, slängde i mig en macka och vatten, tog mitt pick och pack och la mig i en solstol på takterassen och njööööööt. 31 grader i skuggan, några söta små molntussar som glider omkring, fläktande vind, bra musik i högtalarna, man känner hur man svävar bort, bara njuuuter, och nu, två timmar senare är jag så nöjd så, och ska strax ta tag i läxorna med nya krafter!

En bra dag i skolan, mycket nytt men inte alltför svåra saker. Dialogen som jag skrev igår fick jag beröm för, så skönt! Jag vill inte skriva på enkel spanska, bara för att, utan jag tänkte på en dialog på svenska, vad jag ville ha med, och översatte den till spanska och ja, förutom några små grammatiska fel (läskigt vore det annars, haha) så var den finemang! I like!

På rasten idag gick Tara, den norksa tjejen i klassen, och jag till en liten butik nära skolan för att handla lite frukt och gissa vad dom hade...??? Wasa knäckebröd, Kalles Kaviar, Abbas sill, Knorr's Köttfärssås på burk, GULASCHSOPPA! Idag följde bara brödet med mig hem (och en diskborste, SOM JAG HAR LETAT!) men jag blev så glad bara att se där där sakerna, haha. Trodde jag skulle behöva åka till IKEA för att få tag på något annat än vitt bröd utan kanter eller skorpor men, icke! Det finns hopp! Och jag ska säga er att hård macka med olivmortadella inte smakade illa alls...

I övrigt en ganska händelselös dag hittills, men får jag läxorna gjorda nu så har jag hela kvällen fri, vem vet vad jag hittar på då :)


Martes

Baaaaaaaaaaaaaah jag är trött... Satt uppe till tolv igår med läxorna. Hade tre uppgifter från boken att göra och skulle skriva en dialog, och det gick inte fort kan jag säga men jag fick det gjort! Nu sitter jag som i en dimma och är riktigt, riktigt trött, fastän jag sov bra i sju timmar. Drömde om ormar... Jag undrar varför? Haha...

Har absolut inga som helst planer efter skolan idag. (Fast vi lär ju få läxor...) Förhoppningsvis är det sol och jag kan däcka uppe på terassen, annars tar jag nog en siten siesta, och ikväll tänkte jag börja med traditionen att gå en powerwalk varje kväll. Men nu ska jag inte säga för mycket, som det känns nu skulle jag kunna sova ett dygn...

Nä, om man skulle byta om kanske, pyjamas i skolan är ingen höjdare... Ha en fin dag! Vi hörs ikväll!


B I L D B E V I S !

Well, here you have it!



Tog ett kort på fotot och ja, det blir ju inte särskilt bra. Men lika bra
det, jag ser helt tappad ut, haha. Det viktiga är att ni ser ormen ;)


Spanjorer är spanjorer är spanjorer...

...and I like it! Här är det inga spel och grejer, utan pang på rödbetan! Varför kan inte svenska killar vara mer så? ;) Vad enkelt allt vore! Varför jag skrev ett inlägg med det här temat har tre orsaker:

1. På bussen till San Telmo idag (bussen till Arguinegúin går därifrån) sätter sig en spanjor (ursprungligen fransk tydligen) bredvid mig. Börjar prata, undrar vad jag gör här, hur det går med spanskan och om jag vill ha en kompis och vill ha hans nummer. Tackar vänligt nej och han slutar prata.

2. När jag satt och väntade på bussen hem stannade en taxi, han vevar ner rutan och frågar "Taxi?" Jag svarar nej tack, och han frågar "Taxidriver?" och flinar, hahaha, störtskön kille! Tackar nej och han vinkar och kör iväg.

3. I kuvertet som fotona från ormshowen låg i låg även en lapp från killen som höll i showen och som tog fotona. Behöver jag säga mer?


Lunes

Jaha, då var det måndag igen. Om en timme dags att gå till skolan, sen skola till 13 och sen måste jag sätta mig på 91an till Arguineguin igen för att hämta fotona från i lördags på ormen och mig. Fram och tillbaka...! Måste köpa ett busskort, för bussresan kostar en del, 6 euro dit, och 6 euro hem... Det är värt det, men det blir rätt mycket i längden... Visste ni förresten att man här på Gran Canaria inte säger aútobus, utan guagua's (uaua)? Haha, jag var så säker på att Pepe drev med mig när han berättade det, men tydligen inte!

Ha nu en fin dag allihopa, och glöm inte att titta in ikväll för bildbeviset med ormen! :)


För några dagar sedan...

...när jag skrev inlägget om kackerlackan, trodde jag tydligen inte att jag inom
några dagar skulle ha en 2.5 meter lång, 15 kilos orm runt halsen:

"Mycket klarar jag av, bryta nacken av, och rensa fisk, plocka hundbajs,
klappa ormar (helst inte, men jag kan)"




16 / 5 - 2o1o

Till att börja med: jag ber om ursäkt för dålig uppdatering! Jag tog en långhelg i Arguinegúin och hade inte datorn med mig. Men för att få er tillbaka får ni här ett långt inlägg med text och bild!

Torsdag

I torsdags tog jag bussen till söder, från mulet och regn till strålande sol och extrem värme. Underbart! Checkade in för tre dagar på Green Beach, mitt andra hem. Mötte upp Nikolay och Todor (massörerna på Green Beach) på en uteservering vid stranden och tog en öl. Nikolay har jag inte träffat på tre år (vart tog tiden vägen!?) så det var verkligen roligt! Efter det blev det middag i deras lägenhet hööögt upp i Arguineguin med en helt otrolig utsikt. Åt jättegod sallad med parmaskinka, bröd, ost och vin, såklart. Vilken otroligt inspirerande människa den där Nikolay är, kan lyssna på honom i timmar!

Helt okej utsikt från Nikolays och Todors lägenhet...


Badrummen på GB har renoverats sen sist! Me gusta!



Fredag

Efter en grym frukost på balkongen bestående av baguett med räkost, yoghurt och ananasjuice var det SOLNING som stod på schemat. Var i solen mellan 11 - 18:30, första timmarna spenderades sovandes på rygg i en solstol på hotellområdet och sista timmarna på mage på stranden med Nikolay som sällskap. Där fick baksidan av mina ben en heeel del sol och därmed har jag varit med om något jag aldrig upplevt förut! Jag hade bränt mig! Men det var ingen större fara, det sved i knävecken och jag frös något otroligt resten av kvällen, men det var det värt (och det vaaar inte så illa! Och jag ääääär försiktig och smörjer in mig!). Bruna ben har jag iallafall! "Benen som Gud glömde" blev dom förresten kallade den kvällen... Qué? ;)

När solen var på väg ner tog jag min kamera och gick och satte mig på muren vid strandpromenaden. Jag har sagt det förut, tror jag, men jisses, det är något visst med solnedgångar...! Kvällen spenderades i poolbaren och tanken var att jag skulle plugga och dricka drinkar, men det blev plugg och te, te, te och mera te. Som sagt, jag frös! På hotellet bor nu nästan bara spanjorer, och de spelade bingo medan jag pluggade. Gick bra, men det är svårt...! Av någon anledning känns det här mycket svårare än studierna i Barcelona!?





Det fastnar inte på bild...!




Lördag

Vaknade vid 10, smörja, smörja, smörja, och efter det en nästan två timmars promenad runt i Arguineguin och runt Anfi. Efter det satte jag mig i en solstol och började plugga men fastnade rätt snabbt i baren med Zeben eftersom jag behövde hjälp. Alltid lika trevligt, längesedan jag skrattat så mycket som jag gjort denna helg!

Middag på balkongen; pasta carbonara och jordgubbar till efterrätt. Därpå var det ORMSHOW i poolbaren! De hade tre ormar, en rätt liten, kanske 1 meter lång, mörkbrun. Senare en vit/gul albinoorm, två meter lång. Och till sist... *trumvirvel*... en över 2.5 meter lång orm, väger 15 kilo, den största ormen som finns av alla på Kanarieöarna. And guess what? DEN HADE JAG RUNT MIN HALS! Först stod jag en bit ifrån, sen gick jag närmre, sen klappade jag den, sen höll jag i den och... den var så fin!! Det trodde jag aldrig att jag skulle säga om en orm, men jisses vilket djur! Imorgon kommer bildbevis!

Efteråt ett antal malibu-coke med Antonio i baren och då började jag prata med en tjej som jobbar som underhållare på hotellet. En 24årig kanarisk tjej (som jag aldrig minns namnet på, men ett typiskt kanariskt namn var det iallafall...) som var så trevlig! Hon var för övrigt med mig på ormfotot som ni får se imorgon! Vi ska ta en utgång någon dag och hon har erbjudit mig läx-/spanskahjälp. Jojagtackar! De människorna där nere är så genomhärliga, man känner sig så välkommen och uppskattad!



Söndag

Tänkte sola men fastnade idag igen i baren i nästan fem timmar med Zeben, har snackat skit, druckit massor med drinkar o skrattat hela dagen. Vid fem kom Pepe och bytte av, höll honom sällskap en timme och hoppade sedan på bussen hem. När man kommer runt krönet mot Las Palmas, och ser staden, havet, solen... Det går inte att beskriva! Jag får gåshud! Huvva, vad jag trivs bra här!

Det var min helg det... Otroligt mysigt har det varit! Sitter nu i lägenheten och tittar på Family Guy på spanska, och lyssnar på bilar som tutar som galningar utanför... Jag antar att Barcelona vann fotbollsmatchen? ;)

Tänkte införa en ny tradition ikväll, att jag ska ut och gå en timme på Las Canteras varje kväll, men det är sånt jäkla liv ute nu, jag är väldigt trött och det hann bli mörkt, så... Det tar jag imorgon!

Hur har er helg varit?

Sov Gott, fina människor!


Torsdag

God morgon!

Hur har ni det hemma idag? Sol? Här är det mulet, men långt ifrån lika tjocka moln som igår, då kändes det som att det aldrig blev ljust.

Tänkte att jag skulle slänga in två härliga bilder från gårdagen för att göra mamma och pappa lite avundsjuka :) Blev inte mycket fotande, men när det är solnedgång kan jag aldrig hålla mig ifrån att ta kort, man blir helt förtrollad. Som att titta på eld, man bara tröttnar aldrig! Igår regnade det som sagt hela dagen i Las Palmas men söderut var det strålande sol och inte ett moln. Att det kan variera så mycket! Tar bara 40 minuter med en direktbuss som bara har ett stopp på vägen från San Telmo här i Las Palmas, och det är vid flygplatsen, nästa stopp: Patalavaca, hur smidigt som helst! Att jag på nervägen igår tog fel buss som tog två timmar och fick en rundtur i "härliga" Playa del Ingles i behöver vi inte prata om.

Solnedgång vid Anfi del Mar i Arguinegúin


Hem, ljuva hem, känns det här nästan som :)



Har flera läsare som varit här på Gran Canaria en heeeel del, om ni
bara får tipsa om en sak som man måste se/göra här, vad skulle det vara?


Man ska inte ropa hej...

Hejsan hörrni! Hur har er dag varit? Sol i Sverige, har jag hört!

Det blir ett snabbt inlägg ikväll, kom just hem och ska göra läxor och sen sova. Var lika trött imorse när jag vaknade som igår, trots att jag sov i 8 timmar inatt, så jag behöver tydligen all sömn jag kan få...

Regn hela dagen igen, väldigt tråkigt. Så efter skolan fick jag nog och tog bussen till Arguineguín och Green Beach. Där var det klarblå himmel och otroligt varmt. Arguineguin kan man lita på! Trallade ner till poolbaren och Zeben är tillbaka! Tre år sedan jag träffade honom sist! Så himla kul att ses och han var lika trevlig och snygg som vanligt. Sjukt chockad att se mig, så roligt, haha. Sen kom även Pepe för att jobba och jag ringde dit Antonio för att ta en öl o tjöta lite, de bjöd på middag och dricka. Väldans trevligt! Hem med bussen som gick 20:45, tog en taxi från stationen hem och hamnade med en jättetrevlig chaufför, var hemma till 21:40. Har varit så himla glad hela dagen och på bussen satt jag bara och log och tänkte på hur sjukt härligt det är här nere, hur bra jag trivs, vad härligt klimatet är, hur snälla människor jag känner och ja, inget kan förstöra den känslan! Trodde jag...

Trallade bokstavligt talat upp för trapporna till lägenheten, kilar in på toa och hör ett ljud... i handfatet försöker en fem centimeter lång kackerlacka ta sig ner i hålen där vattnet rinner ut. Jag FLYGER UPP med brallona vid anklarna och försöker komma på vad f** jag ska göra. Hämtar en plastmugg och sätter över den men... ja, sen då? Han rymmer, ner på golvet, jag skriker (tror jag?) och slår med en sko jag har i ena handen, sprayar med hårspray som jag har i andra handen. Jag tror, ärligt talat, att jag aldrig har haft så hög puls förut, det slog verkligen i huvudet. Till slut, efter tre (!!!) hårda slag med en sko, och hur mycket spray som helst var den relativt död (jag menar, slutar dom någonsin röra sig?) och åkte ner i toan. Yuck.

Jag har inte hämtat mig än... Och jag tänker nog aldrig gå barfota här igen... Och om någon tänker säga "finns det en, så finns det flera", PLEASE DON'T! Mycket klarar jag av, bryta nacken av, och rensa fisk, plocka hundbajs, klappa ormar (helst inte, men jag kan), prata inför hur mycket människor som helst, åka iväg på långresor i världen ensam men... är det något jag inte klarar av så är det kackerlackor... Jisses...

Nu dags för läxor... Sen sova... men borsta tänderna tänker jag inte göra, badrummet tar jag en paus ifrån...

God natt!

Först och främst...

HEJ och välkomna alla spännande läsare! Och tack för att några av er har presenterat er, antingen här, eller via mail. Jätteroligt! Har ni några frågor, eller helt enkelt bara vill ha något sagt, så skriv en kommentar, så svarar jag i ett inlägg här i bloggen. Vill ni att jag skriver om något speciellt, så säg till! Blir så glad av era kommentarer, det ska ni veta!

Helt okej dag idag, men inte toppen, på grund av det dåliga vädret. Regn på morgonen och mulet hela dagen i princip, men efter att jag kom hem från en lunch med en klasskompis så tänkte jag att jag ska trotsa molnen och sola på terassen i vilket fall. Sagt och gjort, på med bikini, fram med solstol, på med musik. Somnade som en stock och inte en gnutta sol tittade fram. Vaknade trekvart senare av att det blåstre ordentligt och jag var alldeles knottrig av gåshud, haha. Men ja, vad gör man inte? Hoppas på SOOOL imorgon! På torsdag tänkte jag nämligen ta mig till Arguineguin och hälsa på alla amigos där nere, och då kan man ju inte vara alldeles blek, ikke sant? :)

Efter "solningen" blev det ett samtal med ♥ mami och papi ♥ och sen läxor. Till slut, efter nån timme blev det inget annat än felstavningar och knas, så jag tog ett varv på stranden. Väldigt tjocka moln och ingen skymt av solen, men lite havsluft gav mig lite mer energi att göra klar läxan och renskriva allt från skolan idag, hoppas jag. Har sagt att jag ska ligga för att sova innan 23 idag, men vi får se hur det går, har en timme och 45 minuter på mig.

 
I brist på frisyr efter tuppluren blev det ikväll en sjal runt skallen...


Avundsjuka? Dessa verb are killing me...


Solnedgång på Las Canteras



ETT TIPS!! Stäng av/sänk ljudet, havet brusar väldigt!!


Huh?

Stod innan jag åkte hit med ett paraply i handen och undrade om jag skulle packa ner det eller inte. Jag bestämde mig för att lämna det hemma, jag menar, jag ska ju till värmen och solen? Jag skulle ha packat ner det, idag spöregnar det...

Mosig i huvudet och när klockan ringde kändes det som att jag sovit en kvart. Uuuuuuh. Magen knasar lite också. Verkar som att det blir en uuuunderbar tisdag!

Dagens "att göra": Köpa paraply.


Voy a dormir!

Vilken dag! Har pratat tre olika språk och hört jag vet inte hur många. Jag har storhandlat, promenerat länge, pluggat i två timmar, städat här hemma och varit vaken i 16 timmar. Lagom mosig i huvudet och trasig i ryggen nu känner jag, efter att ha suttit och tragglat "preterito indefinido" och "preterito perfecto" i sängen sedan klockan 20. Nu blir det sooooova för att ladda inför en ny skoldag imorgon. Buenas noches, amigos!

Förresten! Madre mía! Över 60 unika besökare idag... Who are you people...? Trodde bara att familjen, några kusiner och vänner tittade in, men tydligen är ni fler :) Presentera er, är ni snälla, jag blir så nyfikon!



                                                  Börjar sakna mitt korta hår!! Försten hit får 
                                                      äran att plocka ur förlängningarna ;)

Kära kusin Sofia...

Kalles kaviar och skivad banan är bästa pålägget!!! Try it, you might like it! Annars är du så välkommen hit för att visa mig hur du äter dina mackor ;)))

Första skoldagen avklarad

Jahapp, då var ännu en dag strax slut! Lång dag men härlig! Upp 6:30 för att göra sig redo för första skoldagen. Iväg i morgonsolen, klarblå himmel och supermysigt. Ett muntligt "prov" (snarare samtal) med läraren (som såklart också hette Anna) och sedan in i klassrummet. 7 elever är vi, en norska, en finska, en holländare (som snakkar norsk), en tysk, en ukrainska, en schweiziska (haha, stavning?) och jag. Världen är bra liten! Norskan är 21 år, utbildad massör i Arguineguin och har bott i Stockholm och läst på Axelssons! Otroligt trevlig tjej, som ska stanna 1½ månad till, så det blir nog kanon. De övriga är supertrevliga de med, bådar gott!

Var i skolan från 9 - 13 och på rasten vid 11 gick vi till ett café allihopa, solen sken och himlen var blå, men till klockan 13 när vi väl fick gå hem så var det helt igenmulet och småduggade till och från. Man tackar... Så, det blev till att gå lite ärenden; till banken för att betala in första hyran på lägenheten; jag klarade det! Var rädd för att det skulle vara extremt krångligt men han var så trevlig så, satt o sjöng under tiden, haha. Sen blev det handling på Carrefour, ett enormt köpcentrum och matbutik, var tvungen att bunkra litegranna och det tog ca 20 minuter att gå dit. Köpte massa tunga saker så jag tänkte att jag unnar mig en taxi hem, får väl ta att det kostar en hundring eller nåt. Taxiresan tog väl mellan 7 - 10 minuter och kostade TRE EURO!!! Knappt trettio kronor, haha. Säga vad man vill om Spanien, men billig taxi har dom iallafall!

Hem och packa upp, och nu är det dags för läxor. Inga konstigheter, alla vi gick igenom idag sitter som berget, så det är bara att fylla i uppgifterna så är jag klar sen. Ikväll blir det nog någon film och sova tidigt, imorgon ringer klockan vid 7!

Solen tog visst lite igår, ändå...



Frulle! Observera fotot på världens sötaste hund som ligger på bordet :)



Som sagt tidigare, är dessa de enda mörka brödet som går att få tag på?
Sjukt små skorpor, men helt okej. Hittade pumpernickel idag iaf, som fick
följa med hem. FIBRER HALLÅ!?



Pruttväder... Jag som laddat hela dagen för att däcka i solen :(





Dagens låttips, förresten! Train - Hey, Soul Sister.
Tjingeling! <3

Lägenheten

Ja, då fick man önskemål på bilder på lyan då :) Blir så extremt långa inlägg med alla bilder, så klicka på bilderna för att se om större!

Som sagt, liten och enkel och spansk! Med det sagt; varsågoda!

     

      

    


Förklaringar till bilderna är lite onödigt, va? :)

Las Palmas dag 2 - bilder!

Blir gääälen på att jag inte kan centrera bara bilderna, all text hamnar i mitten... Det får ni helt enkelt stå ut med!

Vilken härlig dag! Efter nästan 12 timmars sömn började första riktiga dagen här med att sola uppe på terassen i tre timmar, vattnade blommorna där uppe (börjar förstå vad mamma menar med att det är terapi att gå med vattenkannan!) och njöt av solen. Läste lite tidningar som låg i lägenheten, slöade, lyssnade på musik, svettades, njöt och hade det härligt. Men vad dumt det är att resa själv (!!!): Jag som var så duktig att smörja in mig för att inte bränna mig, men i mitten av ryggen kommer jag ju inte åt, så där är jag röd... Men jag försökte iallafall :)

Efter det blev det en kvart på rummet, tryckte i mig en banan (haha! Förlåt...) och juice och gav mig ut på promenad för att hitta skolan. Lätt som en plätt, fem minuters promenad från lägenheten ligger den! Efter det blev det en sväng ut på Las Canteras. Bah! Vilken strand! Otroligt... Kanske lite mycket folk för min del men det är bra mäktigt!

Ytterligare drygt två timmars promenad i stan, köpte en kycklingsallad på Donken och åt nere vid hamnen. Ett par gick förbi med en otroligt söt bostonterrier som stannade vid mig och tiggde, ägarna fortsatte att gå men hunden stod kvar riktigt länge och stirrade på mig med tungan ute, och alla som gick förbi skrattade, haha. Som jag saknar pääääls! Mina små fisar där hemma :) Men snart är jag där igen, miljoner erfarenheter rikare!
Positivt tänkande...!

På söndagar är i princip allt stängt här... Det enda som är öppet är små tobaksaffärer som, om man har tur, säljer lite yoghurt och kex, annars bara glass, godis, drickor osv. Kul för mig som bara hade två apelsiner och vatten hemma och måste äta ikväll och frukost imorgon.............. (Bra planering där!) Men som tur var hittade jag en mack som hade öppet med helt okej utbud, så jag får mat imorgon, lucky me :) Men efter skolan imorgon så ska jag gå o storhandla i en jättebutik en bit härifrån. MÖRKT BRÖÖÖÖD ska jag köpa! Otroligt vad dåligt utbud av bröd de har här... Vitt rostbröd utan kanter - näätack!

Det var dagen i text, det där. Här kommer dagen i bilder!

En riktigt häftig krukväxt på terassen


Min bästa vän under solningen (förutom solen, då)!



Grymt goda små canariska bananer!



Redan här stod solen ganska högt, och värre blev det!



Påväg på promenad, lagom mosig i huvudet och med sololja i håret, haha



Skolan hittade jag!



I like!



Me like ännu mer! (Senare visade den 31,
men då blev det motljus och alldeles svart)







Silja Line, släng dig i väggen!



Ser ni människan jag ringat in? Jisses...



Det namnet känner jag igen! Och i Amadores finns Calle Anna Lind!



Favvisskorna! Bara en enda lite blåsa efter tre timmars promenad,
helt OK med tanke på att det var första gången jag använde dom :)



Nu dags att sova för att ladda inför första skoldagen imorgon. Enligt papprerna ska jag börja klockan 8, men utanför skolan stod de att de inte öppnar förrän nio... Antar att jag måste vara där till 8 i vilket fall och se, annars får jag väl stå ut med att sitta på stranden och skåda havet en timme... Jobbigt ;)

God natt, kära vänner!


Bilder från första dagen!

Till slut ville kameran vara med! Äntligen! Och just som den började fungera så kom solen! Så, när detta är klart ska jag upp på Joppe (som takterassen tydligen kallas) och SOLAAA!!

-------

En del av takterassen



Ballt hus (kyrka?) i stan



Det här huset kommer inte mamma att gilla :) Köpcentret El Corte Ingles.



En annan del av takterassen



Helt otroligt... Två minuter från lägenheten, vid slutet av gatan som jag bor på, möts man av det här: HAVET!







Mina svullna flygfötter får svalka sig lite...



Bländat blekhuvve :)



Det är nåt visst med havet, alltså...!





Ser ni vad det står? :)



Hejdå, solen! Vi ses imorrn! :)



NU: SOLA!
PUSS!


Jag får tuppjuck!!!

Morrn!

Lovade ju er ett bildinlägg igår, men av någon anledning fungerar det inte att koppla in kameran i datorn!? Jag gjorde exakt samma sak för två dagar sedan hemma, och det gick så bra så, men idag så vill den alltså inte alls vara med. V A R F Ö R ? !

Den blinkar så fint och det står "Cumputer Connecting..." och datorn reagerar med det vanliga plinget men inget händer... Inte funkar det heller att koppla minneskortet direkt i datorn... Varför?! Alltid är det något och jag blir tokig! Hur kul blir den här bloggen utan foton!? Baaaaah!

I vilket fall, gick ner till stranden igår lagom till solnedgången, två minuter tar det att gå från lägenheten, bara att följa gatan ner, och JISSES vilken strand och vilken solnedgång... Heeeelt otroligt, där kommer jag att spendera mycket av min tid, det kan jag lova :) Men som sagt, bilder kan ni inte få :(

Nu ska jag göra ännu ett försök med kameran, sen ska jag försöka hitta var skolan ligger någonstans. Det är mulet idag så vet inte hur det blir med solningen :(

PUSS!

Framme!

Arlanda 10:44

Jävlar i helvete! Nu sitter man här då, på Arlanda och väntar på att få gå på planet. En unge sitter o skriker mitt emot och jag kan sätta pengar på att jag kommer att hamna bredvid den på planet. Vill inte :(

PISS var det att säga hejdå till hund, katt, mamma och pappa. Värsta gången hittills, av någon anledning? Jag har ju varit med förr men lättare blir det tydligen inte. Tidigare har det varit lugnt men idag tog det emot, men, ja... Djuren fattar ingenting, och mamma och pappa kommer ju ner i sommar och dom kan jag ju prata med innan dess så... Det ska nog gå :) Jämför alltid med folk som drar ut i krig i typ två år, haha. I jämförelse med det så är det här rena rama spat (som i spa alltså, massage och bastu) i fem månader!

Av någon anledning så går planet från terminal två och utbudet av taxfree här är väl inte det bästa... Hoppades att det skulle finnas en pressbyrå så att jag åtminstone kunde få köpa ett laddat simkort till mobilen men det fanns inte, så jag får klara mig tills jag kommer fram och kan få tag i ett i Las Palmas. Väldigt konstigt att inte kunna nå någon eller bli nådd, men nycklarna till lägenheten har jag ju redan, och sålänge huset faktiskt står där så kommer jag ju fram.

Tog 1½ timme att checka in. En totalförvirrad kille stod i incheckningsdisken, såg ut som en prao med telefonen i örat 90% av tiden, och ingen annan incheckningsdisk var öppen. Smart! Men det gick, till slut, hoppas bara att väskorna väntar på mig när jag landar............. Vilken mardröm annars...!

Jävligt konstigt det här med flygplan alltså... För fem timmar sedan vaknade jag i lilla Norrtälje, mulet och 5 grader utanför fönstret, och om sex timmar är jag i Las Palmas, där det idag tydligen är 21 grader och sol, enligt ett par bakom mig i incheckningskön. Dags för boarding!

---------------------

I lägenheten 17:46

Jaha, då var man framme, då! 26 grader i skuggan och strålande sol! Grymt lång flygning och benen känns som betong och är alldeles svullna. Landningen var hemsk! Alla passagerare satt o sa "aaaaaah!", "oooooh!", "åååååh.....!" för att vi föll så mycket i taget när vi var på låg höjd och det ryckte och hoppade och var skitäckligt. Men ner kom vi! Väntade vid baggagebandet (digga-digga-diing!) och väskorna kom rätt snabbt. På bandet kom också en schäfer i en bur.....? Ska inte dom lämnar ut separat...? Well well, hans matte hämtade honom o han blev så glad då :)

In i en taxi, tog väl en 20 minuter till adressen, kostade 30 euro, beundrade sjukt fina Las Palmas på vägen, ut ur taxin, dra väskorna till dörren, hålla tummarna för att nyckarna passade (DET GJORDE DOM!) och nu sitter jag här. Lägenheten är minimini men fin, stort förråd så jag kan packa upp alla kläder och saker så att jag kan ställa undan väskorna. Vad med? Kalles kaviar och några burkcolor stor i kylen, te, müsli, en liten tv, svenska tidningar, internet, ja, jag klarar mig helt enkelt :)

Ska byta om här strax (jeans, tjocka skor och svart 3/4ärmströja är inte att rekommendera, nä, det blir linnebyxor, linne och sandaler) för att gå en sväng på stan, måste köpa vatten och nån middag så jag klarar mig till imorgon när riktiga upptäcksfärden blir av. En sväng upp på taket ska jag göra också för att kolla in takterrasen :)

Väldigt långt inlägg med bara massa text, men kika in senare ikväll så blir det bildinlägg! :)

Och ni! (främst mamma, pappa och bror men ni andra också såklart!) Får faktiskt se till att boka resan ner hit nu så jag har något att räkna dagarna till! LOVA!! :(

Saknar er redan!!!! <3


Redo!

Nu släcker jag ner datorn efter en myskväll med mamma, pappa, hund och katt, god mat, champagne, packning, promenad i solnedgången och massa djurmys. Nästa gång ni hör av mig är jag framme! Woho!

Just ja! Mitt svenska nummer kommer jag inte att använda längre, så där når ni mig inte. Vill ni däremot prata med pappa så går det utomordentligt bra att ringa dit, han tar nämligen tillfälligt över min telefon-telefes-telefunken ;) Uppdaterar när jag fått mitt spanska nummer, förhoppningsvis redan imorgon!




Wish me luck!


INTE OKEJ!


Final countdown!

Om en vecka vid den här tiden är väskorna packade och jag antar att det kommer att pirra lite i magen. Bara 11 timmar kvar tills planet lyfter då. Eller så gör det inte, pirrar alltså. Som vanligt, det brukar komma när jag väl är framme att "oj, jahaja, jag skulle verkligen iväg. Well, well". Lika bra det! Varför gå och stressa upp sig och vara nervös i onödan? Jisses! Snart ner till värmen, solen, haveeeeet!!


RSS 2.0