Utväxt - bort!

Fick ett ryck och gick och köpte blekning/färgning/toning till håret. Ingen aning om vad jag köpte, är inte så haj på såntdära, blont på kartongen och permanent, det duger! Hade en mindre kul utväxt som jag tänkte ta tag i. Resultatet blev...

GRÖNT!!?!?!??!?!


Haha, neeerå, det blev så bra så. Hade önskat lite blondare då mitt hår är så jäkla gult i färgen, men, man kan väl inte få allt här i världen. Silverschampoo har jag hört talas om, det kanske vore något...? Någon som provat?





Jag ska fixa en bild på håret när det är helt torrt också, men ljuset är så kasst här i lägenheten, så det ser jättekonstigt ut. (Det kanske ÄR konstigt?!) Well, bild kommer, såsmåningom :) Nu ska jag ta mig en redbull - vodka och pallra mig upp på terassen och hänga tvätt! Ha'de!


Näääee...

Jag avvaktar! Satt just inne på norwegian.se och tänkte boka min resa hem. Velade länge mellan 2a eller 9e oktober, och blev inte klarare av att tänka en kvart, och sen slog det mig att jag inte vill ha ett definitivt datum ännu som jag kan räkna ner dagarna till, så, jag avvaktar, som sagt. Det blir nog den 2a, tror jag, eftersom mycket ska ordnas med min lägenhet som ska ut på visningar, och sen startar ju körskolan den 18e, och då finns inte mycket tid över... Baaaah, vilken konstig känsla...! Men nu tänker vi inte mer på det. Jag tänkte ta en promenad nere på stranden för att samla lite energi och rensa huvudet lite. Så, hasta proxima! <3




My Gosh...

Det här med spanska matbutiker är ingen lek. Två personer framför när jag ställde mig i kassan, och det tog tjugo minuter. "Skicka brödkartongen!" Då har dom en kartongbit med fastklistrade streckkoder på som dom ska springa med mellan kassorna såfort någon köper bröd så att de ska kunna slå in varan (varför inte ha en i varje kassa...?). Mitt i allt vänder sig tjejen om och börjar prata med hon i andra kassan, om ingenting. Bla bla bla bla... bla bla bla... Göra två saker samtidigt finns tydligen inte i deras värld...

Men å andra sidan ska jag inte klaga: 1½ liter malibu, 1 liter rödvin, några citroner, 4 småjuicer, 2 liter cola, 2 liter fanta = 16 euro. Helt okej.


iFiesta!


Helg, ju!

Por fin! Viernes! Estoy muuuuuy feliz!! Japp, så är det :) Det är fredag, äntligen! Kom just från skolan, ska äta en macka och lite nudlar, läsa i min bok, sova en stund, gå och handla middag och drinktillbehör, fixa iordning mig och sen blir det förhoppningsvis utgång. Woho! Imorgon: lördag, ledig, hoppas på sol, och isåfall spenderas hela dagen på stranden. Kanske utgång imörra också? Det lär visa sig. Söndag: slöa, sola, sova, dega! Kan bli en bra helg, en riktigt bra helg! Sista dagen med min antibiotika idag också. Me gusta!

Men nu är det dags att vara lite spansk och ta en siesta. Natti på er!

Det här med att äta konstiga saker...

Tänkte jag skulle rabbla upp vad jag lyckats prova på härnere i matväg hittills, för ikväll hamnade ännu en till maträtt, som jag lovat mig själv att aldrig äta, på listan. Alltså:

Sniglar. Hur gott som helst, absolut över förväntan! Tänk er... musslor! There you have it!



Bläckfisk. Inget konstigt med det, förutom att den här var hel, grillad, med stora sugproppar på. I löööv it!
(Ursäkta bilden, usch, vilken äcklig!)




Ålbebisar. Ser ut som groddar, smakar som nudlar. Och så var det ål-barn. Otippat? JA! Gott? JA!


Och sist men inte minst.

Kanin.

Usch, med den där bilden får jag lite ångest. Men Alex beställde in det, och... äh, varför inte prova? Jag är ju inte den som är den...! Smakade kyckling, inget speciellt, och jag kommer inte att äta det igen. That's it. Och näää, det är inte såna där söta kaniner de äter, det är snarare vildkaniner/harar. Och, det äter vi ju i Sverige också, ikke sant?



Iallafall. En trevlig kväll med god mat och dryck! Åt papas arrugadas med mojo, bläckfisk och drack tropical.
Ett trevligt gäng! Jag, tio tyskar, en norska, en amerikan och en Österrikare, och vi pratade bara spanska hela kvällen (fast när tyskarna pratade med varandra pratade dom tyska, såklart...). Är det förresten bara jag som i 22 år trott att (varning för felstavningar) "ein", "swein" och "drein" är ord som vi kommit på som vi tycker låter tyskt? Så var det tydligen inte. Inte heller "jawol". Andra ord som jag snappat upp är "nicht" och "nein" och "danke". Nä, mycket kan man säga om tyskar, men ett vackert språk, det har dom inte.

Visste ni förresten att "penisförlängare" heter samma sak på tyska? Dagens intressantaste nyhet!


29 / 7 - 2o1o

Huvva, vad tiden går! Ursäkta för dålig uppdatering igår, men jag har helt enkelt inte haft mycket intressant att skriva om. Skola idag, sista dagen på kursen imorgon och på måndag börjar jag i nästa nivå med världens skönaste lärare. Ska bli spännande! Fick höra idag att tom. läraren tycker att hoppet mellan nivån jag är på nu, och den jag börjar på på måndag är riktigt stort, och att den nivån är väldigt svår. Heh. Lovande!

Anyhow, efter skolan gick jag hem en snabbis, sen tog jag faktiskt en taxi bort till köpcentret Las Arenas. Kostar 2,60, alltså drygt 25 kronor och det tycker jag att det kan vara värt, för det är överjävla varmt här idag, och hostan är inte helt bra än, så... Jag unnade mig det :) Dessutom var inte magen vad den borde, efter att jag svepte två stora kaffe med mjölk vid lunch idag... Stackars min mage som inte vant sig ännu! Nog om det, detaljer går jag inte in på! ;) Köpte nya block till skolan, schampo och batterier på Carrefour, underkläder, ett par jeans och två tröjor på h&m och en liten svart väska som jag kan ha när jag går ut och inte vill släpa med mig hela jätteväskan.

Det är så hemskt, det finns en djuraffär där i köpcentret, och precis vid ingången står en glasbur, med sönderrivet tidningspapper på golvet, och i en liten bulldogvalp... Stod massor med folk utanför och visslade och höll på när jag gick förbi och valpen var helt uppspelt, skällde och sprang fram och tillbaka utefter glasrutan. FY FAN vad hemskt, säger jag bara. Förstår inte att det kan vara tillåtet fortfarande.

Tackafan för att Katalonien igår röstade så att tjurfäktning blir förbjudet iallafall.
STOR TUMME UPP FÖR ER!!!


Vad mer? Fredag imörrn! Ska bli så skönt! Ikväll ska vi ut massor med folk från skolan och äta tapas på en spansk restaurang och vid 19:30 ska vi mötas upp utanför skolan. Innan dess ska det göras läxor, duschas och fixas iordning. Samma problem som alltid: vad ska man ha på sig? Ska bli riktigt trevligt iallafall! Lär bli en kväll fylld med X antal språk, så huvudet är nog en enda röra när kvällen är slut, men det är bara kul :) Vad jag vet är det bara jag och en norsk tjej (dam) till, övrigt bara tyskar, så det blir nog intressant, tyskar är ju som dom är ;)

De här kom jag hem med idag + ett par jeans och underkläder! :)
Och förresten! Farligt TRÅKIGA saker Sveriges h&m har!? Kollade in på
hemsidan, och det går inte att jämföra. Jag är helt såld när jag går omkring på
h&m här. Trist för er, kul för mig! ;)



Dags för läxor! Ha en fin kväll, allesammans!


Flores

Idag efter skolan fick jag den största blombuketten jag någonsin sett, med tio enorma röda rosor och, ja, vad de nu kan heta, de stora vita klockorna (pensée? hortensia? hahaha, så långt sträcker sig mina blomkunskaper). Söta Tara åker nämligen tillbaka till Norge imorgon. TACK min vän!


Memorias de jovenes airados

Ännu en bra spansk låt; Loquillo - Memorias De Jovenes Airados



På tal om förra inlägget, så gick jag i sista stund innan affären stängde (det var på det berömda håret) och köpte en tortilla española och klämde i mig. Billigt och gott och garanterat godare än något jag hade kunnat göra av det jag hade hemma.

...och TACK Stefan för dagens garv! Klockren kommentar på föregående inlägg!


Man kanske skulle...

...äta någon middag?, frågade jag mig just.

(Och nej, jag driver inte)
Kollade i kylen och fann följande:
- en flaska vodka
- några smirnoff ice och några tropical
- senap, ketchup och vitlöksdressing
- smör
- rödlök
- olivolja
- buljong
- hostmedicin
- krossade tomater
- mjölk

Letade vidare i skafferiet och fann följande:
- en påse skorpor
- en burk med majs och ärtor
- salt
- tepåsar

Förslag på vad jag kan slänga ihop av det här mottages tacksamt!


<3

Jag har just tittat på lite flygbiljetter hem i september/oktober. Panik. Jag vill inte. Fast jag vill. Fast jag vill inte?!
Jag bokade ivartfall inget. Jag vågar inte. Och det är ju ingen brådska. Phuuu...



One of those days...

Idag är en sån dag då jag nästan längtar lite efter den dagen så jag åker tillbaka hem till Sverige. (Fast nu när jag satte ord på känslan så skriker huvudet "nej!") Men jo, en gnutta, yttepyttelite, ser jag fram emot det. Jag ser fram emot att spendera dagarna med mina djur, min älskade, älskade, älskade lilla vovve, och min galna, alldeles, alldeles underbara katt. Att få krypa ner i sängen och ligga och snosa i Dinas nacke och höra henne somna, med en katt på magen och en bra bok. Det är livet, det!

Jag ser fram emot att ta körkortet, få lite mer frihet och kunna åka till ställen utan att behöva vara beroende av skjuts eller busstabeller. Jag ser helt enkelt fram emot att se vafan framtiden har att erbjuda egentligen, för just nu har jag inte den blekaste aning, vad kommer jag att jobba med, för det första? Kommer jag hitta ett jobb så att jag kan flytta in i lägenheten som står och väntar på mig? Och om det blir så, så ser jag fram emot att inreda den lägenheten i min stil, precis som jag vill ha det, och det längtar jag efter så att det gör ont!

Jag längtar efter en vinkväll med mina vänner, en kväll med brorsan o hans skruvade kompisar på Limerick med några kalla, middagar och hundpromenader en mörk, regnig kväll.

Men så vet jag ju att man romantiserar allting när man är borta också, det jag kan tycka att jag saknar nu, det har man vant sig vid efter en vecka hemma, och så kastas man tillbaka i vardagen, igen...

De där små guldkornen i vardagen som jag kan sakna nu, blandas ut med jobb, migrän, räkningar, regn, snö, kallt, ännu fler räkningar, måsten, städning, för lite sömn, mera jobb, huvudvärk... Och plötsligt när man varit hemma ett tag, så måste man iväg igen, för att ta en paus, och andas, och framförallt för att inse vad man har där hemma, egentligen! Och det är det bästa med att åka iväg, man börjar tänka och sakna sånt som man annars tar för givet. Men när man är borta, så längtar man hem, och när man är hemma, så längtar man bort... Varför kan man aldrig vara riktigt nöjd? Kan man det? Och hur gör man för att bli det isåfall?

Men samtidigt längtar jag inte alls hem, jag är så förvirrad! Varför kan man inte bara vakna en dag och ha allting klart för sig? Vad man vill göra i livet, vad man kommer att jobba med, vart man kommer att bo, med vem, osv, osv. Nu är framtiden bara en enda dimma, och jag har ingen aning om någonting. Det enda som är klart är att jag åker hem i slutet av september/början av oktober, att jag ska gå en intensivkörskola med start 18 oktober, att jag ska sälja min lägenhet, att jag ska bo hos föräldrarna tills jag hittat ett jobb och kan flytta. That's it. Och det gick just upp för mig att jag kommer hem den värsta tiden på året, det lär ju inte göra omställningen Gran Canaria - Sverige enklare, och det lär inte minska den årliga vinterdepressionen. Jävligt frustrerande...

Och att veta att jag kommer att behöva säga hejdå till en viss person här nere när det är dags att åka hem gör inte tanken på hemresa enklare. Fyfan, det kan jag inte ens tänka på...







Mamma och pappa...

...det rycker i min valptarm!!



Kan vi inte köpa en till när jag kommer hem? ♥
:)


Det kallar jag sovmorgon!

Oops... Somande som en klubbad säl vid 3 inatt, och vaknade 14:30...... Heh... Inte riktigt vad jag hade planerat, men å andra sidan har jag inget speciellt som ska göras idag, och då kan jag lika gärna sova. Är fortfarande helt gaaalet trött och funderar faktiskt på att slumra lite till (antibiotikan...?). Tänkte bara skriva några rader så ni vet att jag lever, mer kommer sen! Hasta luego!

Uppdaterat 19:45

Jag somnade om rejält och vaknade igen 19:30. Heh. 17 timmars sömn... Jag tolkar det som att jag behövde få sova ut lite. Spännande att se hur det går att somna ikväll, men som det känns nu kommer det gå finfint, jag skulle kunna somna om nu, så seg är jag. Well, well, we'll see :) Nu ska jag... ja, vad ska jag göra? No idea. Gå en promenad? Diska?

Ohlala...

Kanske något för dig, mamma? Du är ju så förtjust i karlar med hår i öronen ;)



YUCK!!!

I övrigt en trevlig kväll som spenderades med Jill och några Tropical på två olika lugna barer. Så skönt att bara komma ut bland folk ibland. Nu hemma sedan trekvart och ska sova. Hostan är under kontroll, blir värre när jag dricker något väldigt kallt, så ikväll har jag hostat en del, men nu är det lugnt. Dagliga dosen av tabletter tagna och gaddarna rengjorda, mot sängen! Natti natt!


Han är efter mig!!!

Jikes. Nu ska ni får höra...

Ni som känner mig vet att jag är sjukt rädd för Skrotnisse, ni vet, barnprogrammet som gick på 90talet? Jag kan fortfarande inte titta på det, jag tycker att dom är så äckliga... Och idag så gick jag ner till strandpromenaden, på bra humör, mådde helt okej med hostan, kommer runt hörnet i slutet på min gata och möter en gubbe preciiiiis i hörnan, så vi går mot varandra och krockar nästan. Oftast, när jag känner igen någon så tar det ett tag att koppla varifrån och vem personen är, men här bara isade det till i magen och "SKROTNISSE!!!" kom upp i huvuvdet. Fyfan, han var så lik, jag kan fortfarande inte släppa det. Phuuuuu...............


Snälla, snälla, lämna mig ifred :(


Goda nyheter!

Min kära vän Rami, som för tillfället studerar till läkare, var så snäll och svarade på de två viktigaste frågorna som jag har för tillfället:

1. Får jag dricka alkohol med de här medicinerna som jag äter nu?
2. Får jag sola med de här medicinerna som jag äter nu?

Och svaret är... Jaaaaaaaaa! Tack Rami! Sola med måtta eftersom man kan bränna sig lättare, och inga biverkningar av alkohol (vill bara tillägga att jag här pratar om små mängder, en öl eller tre). Woohoo! Har inte det miiiinsta sug efter vare sig alkohol eller sol för tillfället, men bara det att det inte är förbjudet längre gör det hela mycket roligare! Inga förbud, I like!


Mehåååh

Det går verkligen sakta här idag. Tänkte för två timmar sedan att jag ska ta mig till El Muelle och glo lite, men idag är en sån dag då jag inte känner för någonting alls. Jag har för det första INGENTING att ha på mig. Ser ut som en svullen säl på crack, vad jag än provar. Fun feeling. Men nu trotsar jag huvets dumma tankar och går ändå, fast det tar emot Just do it, right?! Tjing på en stund!



Kanske det här vore nåt?


Äta myror?!

Nä, myror ska det inte handla om, utan kaniner. Gick igårkväll och skulle handla lite mat och sneglade mot köttdisken. Efter att ha bott 50 meter från en köttaffär i Barcelona som jag var tvungen att passera varje dag är jag rätt härdad när det kommer till kött, flådda kaniner låg i fönstrerna varje dag, men igår vände det sig lite i magen. I vanliga fall saknar de huvuden, men de som låg där igår hade kvar allt, svans, öron, ögon, tänder... Någon måtta får det väl ändå vara!? Tänk er att ni tar en kanin och rycker av pälsen. Well, there you have it :(


Är inte det här lilla knytet så otroligt likt min lilla Wilma?
Söta, fina, goa, Wilma. Usch, så man kan sakna ett djur! ♥



Dagens att göra

- Plugga
- Diska (jotjena)
- Städa

Fifäään vad trist. Kanske ska gå och glo i affärer istället. HA!


Vem är det som...

...sprider rykten om våra samer?

Hade ju som sagt en privatlektion idag, och sista 20 minutrarna satt vi bara och pratade, kom in på ämnet Sverige och läraren frågar:

- "Ni har samer i Sverige va?"
- "Jaadå, i norra Sverige..."
- "Dom är farliga va?"
- "........?"
- "Ja, dom går väl omkring med långa knivar och svärd och en svensk elev berättade att hon var i norra Sverige och gick in på ett hotellrum och där stod en same med en lång kniv. Att dom har fått tillåtelse av regeringen att bära kniv utan att det räknas som vapen, och att de är farliga."
- "Öööööh... Det... tror jag nog... inte stämmer..."

Jag blev helt paff. Inte är väl våra samer farliga? Jag ser dom som små kisande människor, i blåa kläder med knätofsar mitt i ett hav av renar, men kanske har jag fått det om bakfoten?


Good people / bad people?


Senaste nytt

Buenos dias!

En snabb uppdatering bara, sedan måste jag sova någon timme innan min privatlektion. Fick 30 minuters sömn inatt, så vid 7 imorse släpade jag mig iväg till en läkare en kvarts promenad härifrån. In till två olika läkare (hur gulliga som helst) som lyssnade och frågade, fick en syrgasmask med nåt medel i som ska underlätta andningen och vidga luftrören och sen recept på två nya mediciner samt en receptfri hostmedicin (varför lyckades de aldrig med banansmaken på mediciner?). Så nu håller vi tummarna att det går vägen, och att jag blir frisk en gång för alla!

Sussa sött! Det ska jag göra! ♥


Please shoot me.

Värsta kvällen på länge, huvudet sprängs snart och hostan tar död på mig. Imorgon bitti blir det akuten. Fyfan. Nu : sova.

Ay Haiti!

En helt superbra låt som gjordes för att samla in pengar till offren i Haiti. Verkar som att spaniens alla kändisar är med, från sångare till fotbollsspelare :) Lyssna och njut! Kolla videon också, jag gillar att den är så enkel. Jag menar, när såg man sist Shakira påklädd och stillastående i en video!? Där växte hon lite i mina ögon iallafall.


Torsdag?

Jahapp, då var'e torsdag då, tror jag... Inte är det väl onsdag..? Näe, torsdag måste det vara...! Jag har inte varit hos doktorn ännu (förlåt hörrni, jag vet att jag borde...), eftersom jag tyckte att det var snäppet bättre igår, så jag bestämde mig för att avvakta, men på kvällen blev det sämre igen och idag är det väl... ja... sådär? Det värker i bröstet och över halsen när jag hostar, men jag har kommit fram till att det nog är på grund av att jag hostar, för det blir man ju sjukt trött av. Och nu släpper det mer också, får springa o spotta mest hela tiden (usch).

Igår var i vilket fall en väldigt trevlig dag, på förmiddagen pluggade jag, gjorde nästan alla läxor som ska vara gjorda till privatlektionen imorgon, och det var inte lite! Sedan blev det lunch med Jaime, Fernando och Ramon på ett litet hak här i stan, riktigt gott! Satt där några timmar, åt, drack kaffe o några öl och sen gick vi hem till Jaime där hans bror och flickvän också var, hem en sväng för att byta om, sen till en annan restaurang för att äta middag med samma gäng som vid lunchen, jag tog ravioli med ost, parmaskinka, ruccola och parmesan. DET gick ner! Supergott! Blev kvar där rätt länge, hem ganska sent för att sova, kunde inte sova, så jag läste ut boken jag håller på med, somnade till slut och jag har ännu inte lämnat lägenheten idag... Väääldigt slöa dagar, är det, men det är kanske det jag behöver för att bli frisk? Imorgon ska jag göra ett försök i skolan, så ikväll blir det till att sova tidigt, bunkra med te och honung, en bra bok, lite plugg, god middag (kanske köpa hem nåt lyxigt från Costa... hmmm...) och bara slöa. Tycker jag låter som en utomordentligt bra plan!

Nej, nu ska jag göra ett ryck här, hoppa in i duschen och gå ner till strandpromenaden för att ta lite luft. Under tiden kan ni få en mysig spansk låt att lyssna på. Tyvärr hittade jag inte videon som gör låten ännu bättre, men det får duga! Håll ut till refrängen, början är rätt tråkig!


Hej Rea!

Tjingeling!

Privatlektionen idag gick bra och läraren var hur störtskön som helst, ser fram emot att vi ska ha honom i B2 om två veckor! Har fått massa läxor och ses igen på en privatlektion på fredag, sååå, nu är jag tillbaka!

Efter lektionen tyckte jag så synd om mig som är sjuk och som allt går så dåligt för (idag försvann tex. strömmen i hela lägenheten av någon anledning (men nu är den tillbaka, thank God, nån ville väl bara skrämmas)), så, jag tog mig bort till Las Arenas för att titta på rean. Bara titta! (ajusste...) Jikes alltså, VILKEN REA det ÄÄÄÄÄR! Började på h&m (home sweet home, haha) och kom ut med ett par shorts, två linnen, en t-shirt med tryck och en festtunika - hela kalaset gick på 28 euro, och utan rea hade det blitt 85 euro. Heeeelt okej, kan jag tycka! Fick också med mig ett par shorts från Zara och en kjol från Promod. Rea där med!

Hostan ska vi inte prata om, så... I say no more ;)

Just nu står min japanske granne i huset mitt emot och "tränar". Han har en såndär vibrationsgrej som man står på som skakar, som han ställer sig på, samma tid, varje kväll... Det kan väl ändå inte funka? Som han ser ut gör det uppenbarligen inte det iallafall, eeeerhm... :))) Jag är skeptisk...!

Ajuste! Jag ska nog tillägga att Smilla, som jag nämnde i föregående inlägg, är en katt, och inget annat!


Ålbäbisar

Ja, vi var ju som sagt ute och åt igår, och innan våra förrätter som vi beställt kom in, så fick vi in en annan rätt som vi skulle få prova. Såg ut som korta nudlar eller groddar som låg i het olja med chili och vitlök (eller ne, så såg det inte ut, min första tanke var Smillas första toalettbesök efter avmaskningstabletten, men det pratar vi inte om). Kände inte igen det spanska ordet och kommer inte ihåg det nu heller, men vi kom fram till att det nog var någon sorts nudel och åt. Hur gott som helst och idag lyckades Jill luska ut vad det var vi åt egentligen. Små, små ålar. What? Så, ännu en konstig sak på listan över vad vi ätit här här nere.




Dessa vänliga människor

God morgon på er!

Jag vill börja med att tacka er läsare jättemycket för att ni är så härliga och hjälpsamma, med peppande mail och till och med telefonsamtal för att hjälpa mig nu när jag är dålig. Ni anar inte var det betyder, att ni bryr er och tar er tid! En STOR KRAM till er alla!

Jag tycker att jag mår lite bättre idag, hostan är stenhård, bröstet värker när jag hostar och jag svettas/fryser om vartannat, men inte lika illa som igår, så imorgon blir det till att åka till en annan läkare, eftersom jag idag har en inbokad privatlektion på skolan för att gå igenom vad jag missat och vad jag måste ta igen för att komma ikapp igen. Kanske dumt att inte prioritera läkarbesöket, men just nu känns skolan väldigt viktig eftersom jag har missat såpass mycket. Det ska nog bli bra, det där!

Igårkväll höll jag på att bli tokig av att bara sitta inne i lägenheten, så jag skickade iväg ett sms till en annan svensk tjej på skolan, och vi möttes upp för att äta middag på Costa. Hur trevligt som helst (och gott, som vanligt)! Och så skönt att kunna prata svenska, kunna prata utan att tänka genom vartenda ord man säger :)

Inget klyftigt höjdarinlägg eller roligt bildinlägg idag inte, jag ska försöka somna om här någon timme innan det är dags för lektionen, men jag lovar fler inlägg senare! Ha en fin dag!

Vitaminbomb

Dags för vitaminbomb i ett försök att hjälpa min stackars kropp på traven!



Jag hittade förresten en kommentar på en blogg som jag ramlade in på som jag tyckte var så klockren i min situation där allt skiter sig, att jag bara måste publicera den här. Kanske lite grov för somliga, men äh!

"När man tror att det räcker att bli våldtagen av ett transportband
så kommer universum och petar en lite lätt i analen"

----------

I just installed a program that can translate my blog into your own language.
Just choose your language in the meny to the right! Good luck!

Haha, I just noticed that a few words come out very... lets say different,
but I think you'll get the context anyway :) How can, for exampel, "pyttipanna",
which is a swedish dish with potatoes, meat and onion be "cerveza" (beer) in spanish?!
Haha, and the next time I translated it, it said "half liter forehead"... Jikes...
Well, you get my point.


Men snälla nån!

Näe! Nu orkar jag inte mer!

Jag har sovit i 1 ½ timme inatt, gick och la mig vid tolv igår, och somnade inte förrän 06 imorse på grund av hostan. Vaknade och var helt körd i huvudet men tänkte att jag testar att gå till skolan ändå, jag kan ju inte missa mera... Mötte grannarna som kom i lördags och ska vara här i två veckor, och de frågade hur jag mådde egentligen, om jag behöver hjälp med något, eftersom de hört mig hosta hela natten... Bra tecken...
In på lektionen och efter tio minuter kom ett hostanfall så jag fick springa ut på gatan, och hade jag inte lyckats hålla igen där hade jag hostat tills jag spydde, det känns som att hela innehållet i kroppen ska pressas ut. Ute i tio minuter, ett försök till i klassen, men efter fem minuter samma sak igen. Jag fryser nåt otroligt och samtidigt är jag så svettig att det ser ut som att jag har duschat... När jag ligger på mage har jag ett jättetryck över hela ryggen och bröstkorgen så jag knappt kan andas eller ligga kvar, så jag undrar om läkaren har missat nåt......?? Fast antibiotikan ska väl bita på lunginflammation också...? Allvarligt alltså, jag orkar inte mer, jag är totalt slut i hela huvet och kroppen :( Mammaaaaa, kom och hämta hem mig! :(

Gick och pratade med chefen på skolan och förklarade, sa att det inte funkar att sitta där i klassrummet och frågade vad jag kan göra. Inga problem för skolans skull, jag kan plugga hemma och ha några privatlektioner  om jag vill, men, problemet är att CSN kräver en viss närvaro, och uppfyller jag inte den, ja, då vetefan...? Jag ska skicka iväg ett mail till CSN nu där jag ska förklara hur det ligger till, för det här funkar verkligen inte... Och jag får så ont i magen när jag tänker på att jag kanske behöver gå tillbaka till den där läkaren...

Iallafall, en privatlektion inbokad imorgon eftermiddag för att gå igenom vad de pluggade förra veckan, 22 euro kostar den... Fyfan vad allt flyter på bra för mig. Allt är verkligen på topp. Eller nåt. Usch, jag vill bara krypa ner mellan mamma och pappa hemma med armarna kring hunden och katten på magen och sova, jag orkar inte mer! :( Nu ska jag böla lite, tycka synd om mig själv och försöka sova, om jag får det för den här förbannade hostan :(



:(


En glimt av Sverige!

Hej på er!

Idag gick jag ut en sväng för att hitta något att äta, tänkte först köpa hem något, men här i lägenheten är så varmt och äckligt, så jag bestämde mig för att hoppa in på Casa Suecia, ett svenskt konditori på Las Canteras. Väldigt svenskt är det väl egentligen inte, men de har bryggkaffe, pytt i panna, pannkakor, räkmackor och massor av tårtor och så. Jag såg framför mig Tomas Ledin i högtalarna, svensk inredning, svensk blond personal och hela kitet, ni vet, haha, men så var det som sagt inte.

Jag tog en pytt i panna, en kaffe med mjölk och satte mig i ett hörn med min bok. Supermysigt! Och till min förvåning var det överfullt med folk! Lång kö hela tiden och när jag kom var bara tre bord lediga, och cafeet är inte litet. Kul! Inte en enda svensk såg/hörde jag, så populärt även bland spanjorerna, tydligen. Pytten smakade som pytt ska smaka, och kaffet med, så det gick ner utan problem. En pytt med rödbetor, stekt ägg, kaffe och en vatten gick på ynka 5.50 euro. Helt ok! På hemvägen ramlade jag som vanligt in på Costa Canaria där jag drack två irish coffee för att dämpa hostan som blivit värre ikväll (eller bättre kanske, eftersom allt släpper nu när jag hostar, beror på hur man ser på det). Gott som sjutton och nu sitter jag och velar om jag ska ut med gänget och ta en öl eller tre, eller om jag ska stanna hemma och "sova". Sov ju heeela dagen idag så sova lär jag ju inte kunna göra i vilket fall... Det var kanonväder här idag, och jag får ju inte vara i solen när jag äter mina tabletter... :( Tre dagar kvar, sen ska brännan bättras på! Det är inte okej, hur blek jag är nu! (Jaja, allting är relativt, jag vet)

Lite mixade, mindre intressanta bilder, kommer här!



Känns den här rätten igen, tro?



Underbart!




Egopic!


Mitt oidentifierade blåmärke som bara var där plötsligt en dag... Qué?


Till slut vill jag tacka er som skickar mail/kommentarer till mig. Fick idag ett så himla trevligt mail från en läsare och jag blir så himla glad att ni tar er tid och skickar mail till lilla mig, om min blogg! Stor kram på er!

Buenas noches a todos!


Det bästa med Las Palmas

Stranden Las Canteras
Behöver jag säga något mer? En finare plats får man leta efter. Med en flera kilometer lång vit sandstrand, en strandpromenad som aldrig sover och med de finaste solnedgångarna hamnar den här utan tvekan på förstaplats!



Paseo de Las Canteras
Strandpromenaden som aldrig sover, där det är full fart dygnet runt, där det kryllar av härliga restauranger, gaukonstnärer, där det aldrig är mer än 30 meter till strandkanten. Love it! (Garuförsäljarna etc. får man lära sig att leva med, helt enkelt.)




Mentaliteten "mañana"
Det här gjorde mig i början galen, men även en stressad svenska dras efter tre månader här med i lunket och jag gillar'e! Visst kan det vara otroligt irriterande att få vänta i sju minuter i kassan på Spar trots att det bara var två personer framför dig när du ställde dig i kön, och visst kan det vara extremt frustrerande att när det är din tur, får du ett "un momento", och så ska de börja torka av kassan, sortera papper eller prata med någon. Göra två saker samtidigt, vad är det för nåt, liksom? Men samtidigt, varför ska de stressa? Själv jobbar man rö*en av sig hemma och är totalförstörd för att man alltid ska göra allt för alla, kunden är nr. 1, resten är oviktigt. Nä, ta det lugnt istället, det har ingen dött av!

Alkoholfilosofin
Det här är nog det som skiljer sig mest från Sverige. (Nu snackar jag generellt här). I Sverige är alkoholen dyr, och när vi väl dricker, då dricker vi. Systembolaget har begränsade öppettider och det blir alltid en hets kring handling/drickande. Man kan ju inte slösa 140 kronor för en drink och sen inte påverkas av den, så vad gör vi? Vi kör botten upp! Findricka, vad är det för nåt? Jag kan inte sätta fingret på det, men här är det totalt annorlunda. Folk dricker med måtta (trots att priserna är sjukt låga och drinkarna otroligt starka och man blir bjuden på chupitos/shots hit och dit) och stämningen är helt annan, jag har nog inte sett en enda dräggfull människa sedan jag kom hit, och jag har aldrig sett ett bråk/ett början till ett bråk (jag menar, det gör man ju varje gång när man är ute hemma). Nä, jag kommer nog inte längre här, förutom att det är så skön stämning när man kommer ut här, till skillnad från i Stockholm. Går inte att jämföra! Hemma blir det alltid ett helg projekt kring en utgång, här kan man gå ut som man är, ta några öl och bara ha det kul. Så avslappnat, och så skönt!



Spanjorerna
Alltså, vänligare folk får man leta efter. Jag har massor av gånger hört att det kan vara riktigt jobbigt att komma till tex. Spanien som blond svenska och att man hela tiden får höra saker, folk drar i en på krogarna etc, men jag har inte upplevt något av det där. Folk är otroligt artiga, säger komplimanger och även om det är en man, 50+, som säger något så säger det det med respekt, inte med ett nyp i rumpan eller med ett äckligt förslag. (Okej, min läkare är ett undantag, men så är han ju inte spansk heller, han råkar bara bo här, vad jag förstått...)
Mina lokala/spanska kompisar här ställer upp till 110% och det gäller dygnet runt, vad det än är. Fan vad bra dom är!
Varför kan inte svenskar vara lika öppna och varma som spanjorer? Jag menar, att spanjorerna har ett uttryck som heter "att göra en svensk", vilket innebär att man låtsas att man tex. inte hört en fråga för att slippa svara, att man tittar åt ett annat håll när man möter någon man känner för att man inte orkar hälsa, eller att man tittar åt ett annat håll när någonting händer för att man inte vill bli inblandad säger väl en del...?



Det var några punkter som gör den här ön så jäkla bra och det får räcka för nu, kanske kommer det en uppföljare när jag fått klura lite till, men nu måste jagut och andas lite då det är helt otroligt varmt här i min lägenhet, och vart går jag inte om ner på strandpromenaden?

Ha en fin kväll, allihopa! Och kul att ni äntligen har hittat tillbaka efter min inaktiva tid!


Så kul det kan bli!

Gick ut en sväng ikväll för att ta en promenad och för att ladda på pengar på min mobil. Satte mig en stund på en bänk vid strandpromenaden och njöt och så kommer det fram en kille ~ 25 år. Jag orkade verkligen inte prata när han satte igång, så jag satt med mobilen hela tiden, men det funkade tydligen inte som vink...

Ungefär såhär lät konversationen (jag hoppas att ni förstår vem som är vem):

- Hello. May I, do i sturb?
- Ehm, no, not at all. (trodde han bara ville sitta på bänken, inte prata)
- Parle'vouz frances?
- Eh, no. English, spanish...
- Aaaah, ooooh... (massa mummel som jag inte förstod) Alemania? England?
- Aah. Suecia.
- Oooooh, Swiiiiiza!
- Ehm, no, S U E C I A. Sweden. Neighbour to Norway, Finland.
- Aaaah... uuuuh... swiiiza...
(suck)
- Me a-fric. ("A FREAK"! Haha, no shit sherlock! Han menade alltså Afrika if you didn't get that)
- Ohh, okay.
- Your name? What is?
- Anna.
- Anal?
- HAHA, no, A N N A.
- Oh, my name Siba. Goodbye.
- Byyye...

Ja, jisses, som det kan gå! Säkert jättevänlig, men... varför försöka när det verkligen inte går att prata och när jag uppenbart inte är på humör...? Nu, en alkoholfri öl på gamla vanliga haket! Puss!

Vilken vecka!!

Men alltså... nu har jag haft sån otur att jag inte kan göra annat än att bara skratta åt det! Någon vill mig illa för tillfället... Och än är veckan inte slut... Hur ska det här sluta!? Vad har jag gjort för att förtjäna det här!? :P

- Sjuk som ett svin och har blåprickiga skinkor och stela ben av alla sprutor
- Skyhöga läkarkostnader
- Fick den sliskigaste läkaren i stan vid första besöket
- Fick ett mail om att jag inte har jobbet kvar hemma
- Hann inte med någon tatuering i tisdags, och efter läkarräkningarna hamnar det på hyllan

och som om det där inte var nog:

IDAG BRANN TVÄTTMASKINEN UPP! Small som två pistolskott och började lukta extremt med bränd plast här. Rusade fram och drog ur sladden, men alla kläder STINKER bränt, alla mina vita kläder... Frågan är om de går att rädda... I vilket fall behöver jag ju en tvättmaskin, annars är det rätt kört... Vilken tur att det är gratis att köpa nya kläder! Arrrghhh!!! Gå och köpa underkläder måste jag göra nu iallafall, för några rena har jag inte kvar...

Kanske ett möjligt motiv till en kommande tatuering?


Alegria

Jag har totalt kärat ner mig i språket katalanska. Så jäkla fint! Lyssna bara på den här låten! (Men gör mig en tjänst och titta inte på videon, den är kass! Kanske rentav ett skämt? Jag hoppas nästan det...) Flera av de jag umgås med här nere är ju från Catalunien och därför hör man ju det här språket en del (och det är jääävligt viktigt att tillägga att det inte är en dialekt! ;) ). Totalt annorlunda mot spanskan och jag förstår ingenting (kan fyra ord, tror jag), men ändå!


Chocken har fått ett ansikte!

Är inte de här bilderna helt sjukt roliga!?

Stillbilder ur filmen där jag efter sju veckor på Gran Canaria
springer in på tomten på landet och överraskar lite :)





Lilla, lilla, mamma :)


Här är en rubrik!


+



+



=

i'm getting there!

Mår mycket bättre idag. Hostan är seg och hård men känns som att den börjar släppa och jag har energi och blir GALEEEEN av att sitta här själv i lägenheten... Igårkväll gick jag en promenad på strandpromenaden på kvällen och träffade på två danska tjejer som är här på semester som jag pratat med tidigare. Tog en kaffe med dom och pratade lite skit, men gick hem igen vid 22:30 för att sova. Kunde jag sova? Nope. Låg och vred mig till och från fram till 5 imorse och klockan ringde 09:30. Upp och iväg till doktorn (han var bättre idag, det gick fint), spruta i rumpan (måste ha träffat lite snett eller nåt, det gör ont som faen...!), ingen gasmask med rök idag för att lungorna lät bättre, sedan hem och käka lunch. Fick även en GOD nyhet! På lördag får jag ta en ööööl! Hahaha, woohoo! Jag ser ljuset i tunneln ;)


Bildbomb - Veckan med Anders och Sofie

Nu, hörrni kommer en liten bildbomd från veckan då min bror och hans flickvän var här! En superhärlig vecka, och jag tjatar redan att de ska komma ner igen! Ni är bäst, hör ni det?!



Sniglar hann vi med att äta (se några inlägg nedanför), hel bläckfisk med sugproppar och allt, spansk blodkorv och hmmmm... vad mer? Det duger väl å andra sidan rätt bra :)


Maträtterna och drinkarna på den här restaurangen bara måste man ta kort på!
Åker ni någon gång till Las Palmas är ett besök på Costa Canaria ett måste!



"Mehååååh, vad ska vi beställa?" RB - vodka funkar alltid ;)


Turturduvorna på en irländsk bar här i LPA


Jag och svägerskan på samma bar som ovan!


En dag i Maspalomas hann vi med. Här upplevde vi en värme som ingen av oss känt tidigare... Tänk er att ni står en het sommardag bredvid en buss som står på tomgång, då känner man ju värmen från motorn. Det gjorde vi när vi just klivit av bussen i Maspalomas, sen åkte bussen iväg och det var lika överjävla varmt ändå... HELT otroligt!


Vi hittade en talande kompis som blev tyyyyyst såfort vi tänkte filma. Ingen dum pippi det där...


Åkt buss har vi gjort! Här påväg hem från Maspalomas.


Världens snyggaste, och aningen rödmosige bror med flickvän. Lagom lullig, haha!


Anders fick äran att vara med på fotot när alla killarna från Catalunien skulle vara med på
bild! Från vänster David, Arc, Anders, Jaime, Xevi. Vem han i rött är har jag ingen aning om...



Gruppfoto inne på baren Sidney! Rad 1: Arc, David, Anders, ?, Jaime, Jag, Sofie.
Rad 2: ?, bartendern på baren, ? och ?



Jag och min härliga vän Jaime på Sidney. Schysta brorsan drog på rejält med zoom av
någon anledning... Väldigt smickrande...


<3



Har haft en supermysig och rolig vecka med bror Anders och Sofie.
Åkte hem igår, gjorde dom, och nu är inga fler besök
inplanerade. Så, kom igen nu, boka, boka! :)
Hoppas att ni får en fin dag! Själv ska jag till doktorn för en spruta
i rumpan, och sen blir det väl till att gå hem och sova bort hela dagen...
Inte mycket mer jag har tillåtelse att göra nu... Just tryckt i mig morgondosen
av medicinerna och ska strax kila iväg... Uuuuuuh... :(


MEH-ÅÅÅÅÅH!

Åååååååååååååh varför händer allt mig, och varför händer allt samtidigt!??!?!?

Varning för svordomar!


- Anders och Sofie åkte hem idag vilket är skittråkigt! Haft en så rolig vecka med dom!!

- Fick veta att pga. omstruktureringar på jobbet hemma så är jag uppsagd = måste sälja lägenheten = ingen ny lägenhet = HELVETE!!!

- Jag har bronkit = får inte sola, dricka, gå i skolan eller göra nåt kul alls på flera dagar.

- IDAG bestämde jag mig för att gå och boka en tatueringstid, woohoo! Jag var så glaaaad! Tänkte gå dit efter läkarbesöket (en privatklinik här i LP), för att, jag trodde ju att de bara skulle lyssna på lungorna och ge mig antibiotika, speciellt eftersom jag sa att en kompis har bronkit, då är det väl rätt uppenbart? Nope. Röntgen. Nån jävla syrgasmask med rök som ska lösa upp slem (vilket slem?!). Fem mediciner. Svindyr besöksavgift. Hela kalaset gick på 2 000 kronor... Helvete! :( Då går jag hellre omkring och hostar lite! Så det blir ingen tatuering... Jag som hade en så bra idé :( Och 80% av behandlingen kändes så onödig, och det sa till och med en sjuksyster där, att "försök prata dig ur en röntgen, det får du betala extra för" och "han är väldigt noggrann men ofta är det lite överdrivet", men... tyckte han att det behövdes så... jag är inte van att ifrågasätta läkare!? Faaaaaaaaan!

- Sist men inte minst så var läkaren så jävla vidrig, 60+, som när han skulle röntga bröstkorgen (utan tröja o bh såklart) stirrade, gav en jävla spruta i rumpan av alla ställen (OCH INNAN SLOG HAN TILL SKINKAN!? VADÅFÖR!?), två kindpussar och ett förslag att ta ett glas vin en dag och en KLAPP PÅ KINDEN när jag gick. Fyfan, jag skulle hellre velat att han tagit mig på brösten så jag kunde slagit till honom och gått därifrån. Vet egentligen inte om han var skämtsam men gick för långt eller om han faktiskt... var seriös!? Och tanken är att jag ska gå tillbaka i fem dagar för att få en spruta (I RÖVEN!), men alltså, jag tror inte jag klarar det... Får fråga någon av grabbarna på restaurangen om de kan gå med mig för annars gör jag det inte, så är det bara...

Ååååååååååååååh, vad jag är kass!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu ska jag sova och inte vakna förrän om tio dagar, förhoppningsvis.

Party, party!

God morgon, folket!

Här har vi haft disigt men sol hela dagen (har jag fått höra), men det vet jag ingenting om eftersom jag sov till 15:30... Var ute igår med folket från Costa Canaria och hade sjukt roligt, hängde på vanliga baren och tog sen ett varv på ett diskotek bara någon minut från min lägenhet. Så, att jag sov bort den här dagen gör absolut ingenting, det var så värt det! Vid 21:30tiden igår hade jag ännu inte ätit middag, så jag tog ett varv på strandpromenaden bland alla restauranger för att se vad jag kunde köpa med mig hem för att äta. Såg framför mig typ pizza, vilket jag inte alls var sugen på, MEN, så springer jag på Jaime utanför restaurangen och han fixar en huuur god kycklingsallad som helst med yoghurtsås som jag åt här hemma med vitt vin och sprite. Mumma! Tillbaka till restaurangen vid stängning och då satt tio personer från skolan där och en kille från cirkusen, tjötade lite med dom, och sen blev det som sagt utgång.

Seg idag men jag mår bra. Låg nog bara lite back med sömnen efter den här veckan tror jag, och eftersom jag inte somnade förrän vid 7 imorse (oops) så blev det ju inte alltför många timmar inatt heller. Men äh! Man lever bara en gång!

Nu väntar jag på att bror och Sofie ska komma tillbaka från Arguinegúin där de varit sedan i torsdags. De är vid San Telmo nu och skulle bara äta lunch innan de kommer så de dyker nog upp närsom. Och ikväll blir det middag på gamla vanliga stället, och sedan utgång (om de fortfarande känner för det)!

Det är förresten värmebölja här nu... Det ligger som ett dis över hela ön, och kallas tydligen för Calima, varma vindar från öster som drar in över Kanarieöarna några gånger per år.

Nääääää, nu ska jag hoppa in i duschen. Ursäkta för hattigt och kanske tråkigt inlägg, men det kan inte vara kul jämt! Ha en fiiiin dag allasammans!



Ja, nåt sånt, ja.


Det är inte varje dag man äter...

...sniglar! 

Vi satt och väntade på varmrätten på favoritrestaurangen och in kommer en skål med sniglar. Vi var ju bara tvunga att prova när de bjöd på det, oartigt hade det ju varit annars... Huvudet tänkte bara "noooooooooooooooooo" och när jag skulle ta den första så ville fingrarna inte lyda och greppa den, haha. Men, vi provade och se på fan! Det var gott! Smakade som kryddiga musslor! Och vad ÄR egentligen skillnad mot musslor, förutom att de här lever på land? Sofie var inte lika förtjust, men Anders och jag tömde skålen.

Anders var lite skeptisk i början...


Såhär många lyckades jag få ner!


Sofie var däremot inte lika säker, men provade gjorde hon!


Nöjda och glada!

6 / 7 - 2o1o

Usch, vad jag är kass på uppdateringar! Förlåt! Men sista dagarna har varit jättekonstiga, har varit så otroligt trött, illamående och knappt kunnat äta någonting på tre dygn. Efter skolan idag tvingade jag i min en liten baguette med stekt ägg, kalkon och ost iallafall, och nu känns det bättre, fastän magen känns helt upp och ner. Jaja, om någon timme kommer Anders och Sofie (bror och brors flickvän), så då ska humöret vara på topp! Antar att jag följer med dom ut och äter ikväll och kanske tar några öl :) Vid tre promille dör ju allt, sägs det ju, haha! Nejfy, så får man inte säga ;) Har iallafall fått disken gjord och har sopat upp de 3 kilo sand som följt med in i lägenheten. Väldigt välbehövt...

Iallafall, i övrigt är allt bra. Vädret har varit väldigt tråkigt sista tiden, men nu såg jag just att solen faktiskt har tittat fram här mellan husen (det skulle jag aldrig ha skrivit, nu försvann den...). Jag ska försöka få upp mer inlägg framöver, så... försvinn inte, kära ni :)

Kram på er!


Dagarna med mamma och pappa

Kass uppdatering igen, men ibland har jag bara ingen motivation. Men några bilder från dagarna när mamma och pappa var här kan ni iallafall få! Orkade inte förminska dom innan jag laddade upp dom, så tar det tid att ladda vet ni varför!

Turistbuss måste man åka!


















Det får räcka för idag, för internet är så seeeegt!


RSS 2.0