Tisdag!

Jupp, idag är det tisdag, vilket innebär att mamma och pappa just nu sitter på planet påväg hit för att hälsa på i fem dagar! Kommer att bli sjukt konstigt att se dom här, och det var samma i början när Sara var här, de passar liksom inte in förrän man vant sig :) Har däremot ingen aning om när de kommer, eftersom hon skickat två sms om att de blev försenade och senaste budet var att de skulle komma iväg 13:30 svensk tid, vilket borde innebära att de landar ~ 18:30, om jag räknat rätt. Sen ska de hämta väskor, hitta bussen, åka buss... Blir sent...

Lugn kväll igår, efter lunchen med Tara gick jag hem och sov, och vid 21tiden var det dags för första motionen på 2-3 veckor, det var dags att blåsa skiten (alltså förkylningen) ur mina lungor! Och det gick faktiskt bra! Andningen och lungorna normala men benen var tunga, men vad mer kan man begära efter 2½ veckas jätteförkylning? Jag är nöjd!

Eftersom jag har missat två veckor i skolan (sjuk en vecka, Sverige en vecka) så var jag förbi skolan imorse och pratade med "chefen", för klassen igår var påtok för svår eftersom jag missat mycket, och vi kom fram till att jag sparar den här skolveckan till senare, om det så blir i slutet av september eller om jag vill komma tillbaka nästa år (måste inte komma tillbaka heller, det är bara jag som förlorar på att inte göra det), jag gör precis som jag vill, och därför, är jag ledig den här veckan! Kan alltså hänga med mamma och pappa hela dagarna :) Men det känns som att jag pluggar sjukt intensivt ändå, igårkväll till exempel var jag med några spanska vänner (varav tre jobbar på cirkusen som just nu är här och pratade om tigrar, elefanter o grejer... sjukt!) så det gäller att vara helfokuserad för att ens hänga med i ämnet de pratar om, men de har sånt tålamod så det går så bra :)

Sov länge idag, och nu ska jag börja städa och fixa här hemma, att det kan bli så stökigt, så fort...?? Betala räkningar borde jag också göra... bah... Förlåt för extremt tråkigt inlägg, men det kommer mer!

Det här var tider, det... Nu är det bara mulet varje dag.
Tacka vet jag Sverige, haha :)


Ten cuidado!

Mhm, idag är en sådan dag när jag ser mig för en extra gång innan jag går över vägen. Åt lunch med Tara efter skolan och först kommer en lös hund springandes ensam, tvärs över gatan, klarar sig preciiis utan att bli påkörd, det var så sjukt nära och både jag och Tara hade hjärtat i halsgropen.

Därefter kom en bil runt gatuhörnet, stannar vid ett övergångsställe för att släppa förbi en person, bakom kommer en motorcykel runt hörnet, och gasar på som fasen (måste tagit fel när han skulle bromsa?) och han ramlar, lyckas hålla sig på benen men motorcykeln åker in i bilen som stannat. Alla är okej, men både bilen och motorcykeln får tydigen skador...

Sen kommer en stor lastbil åkandes med en öppen container som är överfull med glasflaskor, han bromsar/svänger eller något och tappar massor av flaskor... Och allt detta inom loppet av en timme. Så, idag blir det till att vara extra försiktig!

Nu ska jag ut på en promenad/powerwalk för att testa mina lungor lite. Är verkligen inte frisk än, men det fungerar ju uppenbarligen inte att bara vila och ta det lugnt, så jag tänkte försöka pressa kroppen lite för att se om den kanske kan få lite fart och blåsa ut skiten som sitter där... Wish me luck!

Bildbomb!

Jamen, för att kompensera för min inaktivitet här senaste veckorna kan jag väl slänga
upp lite bilder från min och Saras vecka ihop här nere :)

Fick förresten höra av läsaren Stefan i en kommentar att jag ligger etta bland bloggarna i kategorin "resor" på hemsidan Bloggbetyg. Härligt! Ni är mer än välkomna att klicka in ett betyg i ikonen här till höger så kanske ännu fler hittar hit!

Världens bästa sangria på världens bästa restaurang med världens bästa vän ♥


Fina Sara med servitören Sergio i bakgrunden som förbereder
de godaste irish coffisarna (haha, vad säger man?)



Sen när har pepegojor ögonen två centimeter under näbben? :)


Lite turister lekte vi också och gick för att titta på katedralen här i Las Palmas


Det är konstaterat: jag är kass. Och detta var inte första gången.
(OCH JA, jag skruvar den hela vägen ner!)



Sjukt god bläckfisk i någon kanarisk sås. Ser lite ut som
"har'u, eller ska'ru?" men ni anar inte hur gott det var!



Sara och Sergio på baren Sidney där vi spelade Dart och drack tequila


Jag och Sergio samma kväll som ovan :)


Jag och Jaime, samma bar, annan kväll


Första dagen på ballen i Arguinegúin med helt okej förrätt innan det var dags för middag


Jag stod för kvällens drinkar och fick välja och vraka i baren - mumma!


Helt okej utsikt från restaurangen "La Sarten negra" i Patalavaca


Vilket äkta leende, Sara! Haha :) Innan utgång i Puerto Rico.


Efter utgång alldeles nerklottrade...



Surprise!

Ja, som sagt tidigare (tror jag?) så vad jag ju till Sverige en vända, och bara fem personer visste om att jag skulle åka hem. Föräldrarna var inte två av dessa fem! I söndags åkte jag därför med bror, brors flickvän och brors flickväns systers hund ut till landet där mamma och pappa var, för att överraska lite. Anders, Sofie och Nikita gick först in på tomten för att hundarna skulle få hälsa på varandra och sedan kom jag runt knuten med kameran i högsta hugg (var sjukt förkyld och hade just fått tillbaka rösten som fortfarande är väldigt rasslig...). Tänkte tyvärr inte alls på att zooma för att få med mammas och pappas ansiktsuttryck, så det blir inte roligare än såhär, men mammas röst säger väl en hel del, haha :)


Flygningen

Hejsan på er!

Nu har jag varit här några timmar och vid 20:30tiden gick jag en promenad på Las Canteras och mötte Jaime på restaurangen där han jobbar. Fick en irish coffee och pratade lite, och bestämde att vi ska ses vid 00:30 för att gå och ta några öl när han slutat jobbet. Så vänliga människor det finns! Fick en bamsekram och de är så goa allihopa. Så nu sitter jag här, med genomblöta leggings efter att ha gått utefter hela stranden i det ljumma vattnet och bara njutit, det är så härligt... Har gjort mig en tinto verano också (av vin som kostade 0.79 euro för en tetra, haha), som jag smuttar på, medan jag väntar på att tiden ska gå. Sov väldigt mycket på planet idag, så jag är inte särskilt trött alls, och det ska bli kul att komma ut lite :)

Som jag skrev tidigare var det så fint flygväder idag så ni får några bilder av det. Blir ju lite blurrigt när man tar genom rutan, men ja, det får ni stå ut med!



Ser ni planet under vårat? Så häftigt, flög så jättelänge! Ser extremt litet ut på bilden
men det såg mycket större ut i verkligheten...!



Hej kära ö!!




Förresten!
Dagens bästa:


Satt på Arlanda och väntade på boarding med en tidning och hör någon säga "Är det Anna...?" "Ööh... jaaa" svarade jag och förstod ingenting och hjärnan jobbade flitigt med vem det skulle kunna vara. Men det var ju Pellis, som har kommenterat massor och följt min blogg flitigt! Vilken överraskning! Kände mig nästan som en kändis, haha, som blir igenkänd sådär, men så himla roligt! Jättekul att du kom fram och sa hej! Hoppas att ni får en underbar semester här!

Nu ska jag fräscha till mig lite, sedan ge mig av och gå till baren Sidney med gräbsen. God natt på er alla! <3

Dagens boktips: "Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?" av Nisse Simonsson. Hade glömt att ta med en bok på planet och köpte den, sträckläste den och nu är den slutt. Men så bra, vilken peppbok! Skönaste kommentaren av honom var (han är läkare): "Och om jag jämför mig med den världsberömde kirurgen Christian Barnard och hans hjärnbyten, är mina hemorrojdavsnörjningar inget att komma med." Läs den, hur bra som helst!

Framme!

Goddagens!

Nu kom jag just hem till lägenheten. Solen skiner, det är VARMT! Flygningen gick bra och det var ett riktigt härligt flygväder, fritt från moln nästan hela tiden och helt sjuk utsikt. Tog lite bilder men orkar inte lägga in dom nu, så de kommer tidigare. Tänkte bara säga hej och att allt har gått bra! Mer detaljerat kommer nog ikväll! Om jag inte hamnar någonstans med en kall öl istället, det känns väldigt frestande för tillfället... Annars lovar jag att skriva imorgon! :)

Nu ska jag rycka upp mig här på bloggen också, så ni gamla goa läsare som tröttnat på allför få inlägg... Håll ut, det kommer!

Stor kram på er alla!! <3

Förlåt!

Usch, vad jag är kass på att uppdatera! Ber verkligen om ursäkt för det... Förra veckan var jag otroligt förkyld, tappade rösten och hade feber, hade en kompis på besök, och nu befinner jag mig faktiskt i Sverige en vecka för att hälsa på familjen (film på chocken när jag kom fram kommer senare!). Åker tillbaka på lördag och då lovar jag att jag ska bättra mig!

Hoppas att ni har en fin sommar!

mi amor

min älskade




Off she goes...

Ber om ursäkt för kass uppdatering, men nu så! Har varit sjuuukt förkyld, varit utan röst i tre dagar, hostat, haft feber... Mindre kul med andra ord, men jag har ju haft Sara iallafall! Men nu har hon åkt hem, flygningen blev tydligen försenad men det ska ha gått bra :) Jag är sjuuukt trött nu och ska krypa till kojs efter en trevlig kväll, men nu vet ni att jag lever iallafall! Skriver mer imorgon! PUSSS!!!! Och tack snälla söta Sara för en underbar vecka! <3

Helgen med Sara <3

Vi har det så bra! Jag är sjuk och har ingen röst, men vad gör man?
Ingen tid att skriva långt, blev ingen skola för mig idag, gick dit till nio och pratade med läraren om vad jag ska plugga hemma idag bara, men några bilder kan jag hinna med innan vi ska äta frukost :)










mami <3

En låt till min fina mamma som jag ibland saknar så mycket! Du är bäst!


Good timing...

Mehåååååååååååååååååååååååh. Här har man levt loppan i fem veckor utan minsta lilla krämpa, och idag, dagen till ära, vaknar jag upp utan röst, med grymt halsont och sjukt svullen hals. TACK så mycket för den! :( Så blir det alltid för mig, såfort jag kommer igång med träningen. Baaaah, jag blir så trött på min kropp ibland.

Men jag ska inte låta det hindra mig! Om 5 timmar hoppar jag på bussen för att möta min vän på flygplatsen! :)

Lite om kvällen igår! Jag och Tara möttes upp vid 19:30 för att ta en fika på en uteservering. Påväg dit mötte Tara Christine, en skön tjej från klassen i 35årsålder, skulle jag tro, från Tyskland, och hon hakade på. Hamnade på serveringen där vi känner kyparen (han som alltid kommer med vatten när jag är ute o springer) och vi tog varsin drink, som var helt sjukt god. Solen brände, havet 10 meter ifrån oss, goda drinkar, trevligt sällskap... Helt OK!

Vi fick några olika tapassorter och drinkar då och då, som vi inte beställt... Såna kypare gillar vi ;) Han är verkligen otroligt skicklig, trevlig och ser varenda gäst som dom har, gör ett grymt jobb! Bland annat fick vi en drink, som vi fick i helt sjukt stora glas, och när han kom med dom var det tre stora isbitar i en gul vätska. Sedan öppnade han en cava (som tydligen kostar 50 euro/flaska...) från Catalunien (heter det så?) och hällde i och bäääää så gott! Bananlikör med någon speciell sorts cava. Kändes lite lyxigt när vi satt där o han korkade upp flaskan så det small över hela uteserveringen :) Väldigt god drink, och mycket, och jag fick dricka två (phuuu...) eftersom Tara inte dricker alkohol.

Sedan blev det efterrätt. Tara sa till kyparen när vi skulle beställa att hon velade mellan två stycken, så han tog menyn och gick, och hon fick båda två, haha, han är så skön. Jag åt en chokladmousse och myntade uttrycket "ni måste prova den här, den är så moosy!"

När vi ätit klart fick vi x antal "chupitos", alltså shots, med ron miel, honungsrom, typiskt kanariskt som är så gott! Och... eftersom Tara inte dricker... klart jag ställer upp ;) Vet inte hur många jag drack, men som tur är, så är de ju inte särskilt starka, kände ingenting igår och mår bra idag (i magen och huvudet iallafall, i halsen, nä) :) Gick därifrån vid tolvtiden, knallade hem och sov. Väldigt trevlig kväll!

Lite bilder ska ni få!

Nä, jag är inte naken!


Helt OK utsikt!


Goooda drinkar!








Världens bästa kypare!








Teide på Tenerife visade sig! Så fint! Blurrig bild tyvärr...


Det var allt för nu! Nu ska jag sätta igång med disken (som jag skulle gjort igår...), sen ska jag bädda och städa lite, sen kila iväg till apoteket och sedan hoppa på bussen för att möta snälla, rara, söta, Sara som för tillfället sitter på Arlanda och väntar på boarding :)

Wihooo!


Fredag... igen!?

Ähmen, alltså... dagarna går så fort att jag inte riktigt tycker att det är så kul längre... Fram till idag gör det iofs inte så mycket, men efter imorgon måste tiden slöa sig fram, för då kommer ju min andra hälft hit! Och om hon bara får stanna i två dagar, när hon ska vara här i sju, då blir jag inte glad!! ;)

Fredag alltså. Vilket såklart innebar jordgubbar på lektionen! Men Tara sköljde dom innan och vi hade inget att torka dom med, så det blev inga för min del, löjlig som jag är, haha. Men jag hade mina nektariner så jag klarade mig fint ändå :) (För er som inte hänger med så har jag en liten fobi för att äta/använda saker som är blöta, don't ask me why...) Efter skolan blev det hem för att äta lunch, och sen tittade solen fram ett tag, så då gick jag till stranden och slöade där i två timmar och nu, ja, nu sitter jag här. Väntar på att affären runt hörnet ska öppna igen efter siestan, så att jag kan gå ner och köpa honung till mitt te, min hals är inte vad den borde idag, känns jättesvullen och sjuk är det sista jag vill bli....... Ska försöka få med mig någon middag hem också, men vet inte alls vad jag är sugen på... Men det är väl det minsta problemet :)

Som sagt, imorgon kommer Sara! Känner på mig att det kommer att bli en gryyyyym vecka ;)

Världens skönaste bild!


Jag gjorde det!!!

Jag sprang hela rundan som jag vanligtvis brukar gå under mina powerwalks!! YES YES YES YES! Svetten bokstavligen rinner på ryggen, halsen o i ansiktet och jag är alldeles genomblöt, men så stolt!!!

Mycket folk ute, skön, sval vind, väldigt mulet i horisonten men såklart fint ändå... Trodde att det skulle vara lite kallare idag, så jag tog mina långa löptights och en oversized t-shirt, men det skulle jag inte ha gjort, shorts och linne blir det nästa gång, utan tvekan! I princip varje kväll jobbar två supertrevliga kypare på två olika restauranger som jag springer förbi, den ena, som jag pratat med flera gånger, bjuder alltid på vatten och springer in och hämtar ett glas när han ser att jag kommer, och den andra är alltid så glad och vinkar. Såna saker gör hela min kväll, jag blir så glad! Damen med en flaska vatten var på stranden idag igen och sparkade boll... Igår hade hon två bollar, hon avancerar!!!

Nej, nu ska jag försöka sova, om det går efter dagens siesta... Jag längtar redan efter morgondagens frukost! Då blir det havregrynsgröt med mjölk, passionsfruktste, och en smörgås Wasabröd med kalkon och gurka... Mumma!


1o / 6 2o1o

Varför är det så svårt att komma på rubriker?

En helt okej dag idag! Mulet hela dagen, men det behövdes nog... Läraren fyllde år idag och hon fick choklad, tårta, kort, champagne och grejer på lektionen, så vi alla fick oss ett litet glas mousserande. Gott men väldigt ovant! Efter skolan hem för att göra läxor, sen tänkte jag ta en liten siesta... Får ju passa på när vädret är sådär... En liten siesta blev en stor siesta... Jag vaknade tre timmar senare, efter att ha drömt de mest konstiga sakerna som jag inte ens tänker försöka mig på att berätta om här. Sedan jag kom hit har jag drömt så otroligt konstiga saker och människor jag inte tänkt på på evigheter... Varifrån kommer det!?

Efter siestan kilade jag ner och handlade lite i en butik precis runt hörnet, frukt, grönsaker, ägg, vatten, flingor, mjölk... OCH KALKONKORV!!! Så otroligt gott! Så till middag blev det sallad med majs, tomat och gurka, två stekta ägg och kalkonkorv. Bäst hittills! (Men det slår såklart inte sushin...) Utanför affären stod en äldre herre som, när jag närmade mig, ropade "I LOOOOVE YOU!!!" till mig och sedan började han såklart prata, frågade varifrån jag var, osv. Han hade tydligen varit i Norge flera gånger (varför har alla varit där?!) och ja, pratglad gubä helt enkelt... En annan herre började prata vid fruktdisken och en yngre kille bara stod vid frukten när jag plockade på mig allt jag skulle ha, och när jag gick, så gick han, utan att köpa nåt, bra konstigt, haha... Och något som var ännu konstigare var att jag var helt nyvaken, håret åt alla håll och totalt ofixad i gammal bylsig tröja... Hmpf, blir inte klok på det där'a...

Nu ska jag strax ta min joggingtur, om middagen vill smälta bara...!? Längesedan jag åt nu men det känns som att jag just svalde sista tuggan... Hoppas det släpper snart... Vill inte ha kräkor på min runda ;)

Fördelen med en hård säng: man kan ha den som bord!


Världens bästa skor!


9 / 6 2o10

Gick ut lite tidigare ikväll för att ta min runda och fortsatte mycket längre norrut på Las Canteras än jag brukar, jag brukar bara gå tills stranden tar slut, men idag fortsatte jag alltså ännu längre, tills vägarna blev alldeles snirkliga och kantades av lodräta klippor som de skyhöga vågorna slog mot, och där höga klippor stack upp mitt ute i havet. Och solnedgången var HELT otrolig idag och det var verkligen ett sånt där moment där tiden står totalt stilla och man kunde känna hur vartenda energidepå fylldes till max. Helt otroligt! Innan jag gick hemifrån stod jag och höll i kameran och funderade på om jag skulle ta med den, men, nä, jag lämnade den hemma... Det skulle jag inte ha gjort! Men, det kommer fler kvällar, såklart!

I alla fall, gick i 40 minuter i högt tempo och när jag kom till slutet av vägen vände jag och sprang tillbaka hela vägen, blev väl 30 minuter i rätt högt tempo. Är så stolt över mig själv! Woho! Mötte Tara när jag stod och stretchade och gick en liten sväng med henne. Hon, jättefin och pigg, redo för salsa, och jag svettig och äcklig och med spagettiben, haha... Vilken mix :) Så, blev totalt nästan 1½ timme ute, sen stretchade jag klart, kilade hem, camade lite med sötaste Sofia, åt ett päron och drack vatten och nu ska jag sova. Vilken härlig dag!! Hann ju med tre timmar på stranden under klarblå himmel efter skolan också. 

♥ Löjligt vad bra jag har det! ♥


Bild- och filmbomb

I brist på annat får ni helt enkelt ett inlägg med lite bilder och filmer. Vassego!

Fin kväll på stranden innan sushimiddag med Tara 7/6
Den där duschen till höger gör verkligen hela bilden, OH, så nöjd
jag är med att den kom med i bild...! (Ehrm...)





Mycket svenskt hade dom inte, men jag var tvungen att ta en titt iallafall :)


Cool liten bil (jag menar det, den är MINIMAL) med ballt reg.nummer :)


SOLA SOLA SOLA SOLA!


Såhär trött blir man på spansk grammatik ibland...


Jag skulle ta en siesta en dag, men... det gick inte. Lyssna själva!
Har ingen aning om varifrån ljuden kom, men idag var det tyst iallafall.
(Peppar, peppar...) Nu får ni även se hur det ser ut på gatan! (Wohooo
vad kul! ;) )



En heeelt molnfri dag på stranden. Massor med folk, stora vågor,
svalkande vind... Helt perfekt! Det enda som saknades skulle väl ha varit
en solbränd, snygg, vältränad spanjor, men, man kan ju inte få allt här i livet! ;)




Vilken rush!

Blev 1½ timmes powerwalk idag, och vilken walk det blev! Solen var påväg ner och för första gången sedan jag kom var det inga moln i horisonten och då kan man se konturen efter Teide på Teneriffa. Så jäkla vackert! Samtidigt var det några som flög med drakar på stranden, otroligt skickligt, snurrade och flög runt och sjukt häftigt! Ett plan flög in från havet och över stan, och iväg... Grym musik pumpandes i öronen, svetten lackar, havslukten är helt underbar, vågorna enorma och vattnet klarblått och FYF*N vad jag älskar det här stan!! Vilken enorm rush jag fick när jag var ute, helt sjukt! Wooohoooo!


Bilden är lånad från google, men det är inte långtifrån hur det faktiskt såg ut :)


:)

God afton!

Två timmar på stranden blev det i strålande sol och svalkande vind, sedan kom en del moln och jag traskade hemåt, väldigt nöjd! Fick ett ryck och städade hela lägenheten, slängde ut sisådär 7 ton sand, diskade och plockade iordning. Blev riktigt bra, stooor skillnad! Men visst, lär bli ett bomdnedslag innan Sara kommer på lördag ändå, men jag får väl helt enkelt städa igen!

Sedan blev det läxor, krååångligt, men det gick nog bra och nu, ja, nu ska jag ta min runda på stranden! Ovanligt tidigt, för att vara mig. Brukar vara mörkt (men nej, mamma, det är aldrig mörkt där jag springer och alltid fullt med folk ute!) och sent, men idag är klockan inte ens nio, och det är ljuuuust. Ovant! Det får räcka för idag, det! Dåligt med uppdateringar, jag vet, men det har helt enkelt inte hänt så mycket, och jag har haft annat för mig. Skönt för mig, trist för er! Imorgon lovar jag att bättra mig!

Fick just en så söt kommentar från min lärare på förra nivån, och jag blev så glad! Att hon går in o läser min blogg och tar sig tid att skriva en kommentar betyder mycket!

Hola Ana! :) Muchas gracias por su comentaria! (Como se dice "I became"!?!? Estaba?) muy feliz! (Porque es un sentimiento (mental), no? :) Pero... es hoy tambien... Huh!) Echo de menos nuestra clase tambien!! Aunque me gusta mucho Natalia, claro! Si visitarás mi blog en el futuro tambien, quizas voy a escribir en español un pocito, asi puedes leer un poco, y yo puedo practicar un pocito más :) Sin embargo, no te prometo, depende si tengo energía o no, despues la escuela, los deberes etcétera ;) No, ahora voy a correr un pocito por la playa antes me voy a dormir! Hasta mañana! Abrazos!




SOL!

Så därför sticker jag ner på stranden för att jobba lite på brännan! Vi hörs sen!
Tjingeling!


7 / 6 - 2o1o

Jävligt givande kväll, måste jag säga. Ursäkta svordomen! Slöat hela dagen efter skolan på grund av tråkigt väder, gjort läxor, borde ha diskat men gjorde det inte, gick vid 19tiden till en sushirestaurang med Tara och satt där i över tre timmar och pratade om allt mellan himmel och jord, mat, resor, framtiden, Spanien, skolan, spanska, och framförallt vad sjukt komplicerat livet är ibland. Killar, framtiden, känslor, livet, planer, kärleken (vilken jävla uppfinning!)... Nä, mycket givande kväll och vi båda behövde nog klaga och prata av oss lite, och det har vi nu gjort. Om vi blev nå klokare efter det, det vetesjutton. Snarare tvärtom och mer röra i hövvet, för min del iaf...

Nu behöver jag "Absolute Dance" på högsta volym i öronen och en lång runda på Las Canteras för att rensa skallen innan det är dags att sova, för nu är det myyyycket som snurrar där, ska jag säga. Men maten var kanon som vanligt, och jag är så nöjd, så! Fem dagar tills min älskling kommer hit! Det behöver jag!

Till mamma:
No need to worry, bara gamla vanliga tankar som snurrar, you know how it's like, life ;)

Nej, nu drar jag ner till stranden, upp med pulsen, sen ner i sängen! Buenas Noches!

----------------

Jättekul med så många kommentarer på föregående inlägg förresten!

Fick en länk till en artikel
som var väldigt intressant som bland annat tog upp skillnader mellan svenskar/spanjorer. Tycker absolut att ni ska ta er en titt på den!
http://www.sydkusten.es/showArchiveArticle.php?articleId=13514 

Ewa undrade om hon får låna några bilder från bloggen och självklart går det bra! Jättetack för att du frågade först! (Däremot ej bilder på personer, men det nämnde du ju själv) Vill någon mer ha bilder, så säg gärna till innan ni lånar dom. Tack!

Fick också en fråga vart vi går och äter sushi, och svaret är på en restaurang som heter Samurai II som ligger på C/ Bernardo de la Torre 108, 50 meter från Las Canteras. Har både fast meny och en otroligt fräsch buffé, i riktigt snygga lokaler. Värt ett besök!

Sara! Den gången vi åt sushi vet jag inte vad som gick snett, men du bara måste prova det igen! Så är'e'ba! ;)

---------------------

Update: 45 minuter på stranden och redo att sova, med laddade batterier!
Natti natt mina fina!


Sushi, skor och tankar om otrevliga spanjorskor

Jahaja. Ännu en måndag snart över. Vi har genommulet här idag... Väldigt synd eftersom jag hade planerat att pressa på stranden hela dagen, men icke! Och med det vädret ni har hemma finns ju risken att Sara kommer att slå mig i brunhet när hon kommer hit?!? :)) Inte okej ;)

Ny nivå på klassen i skolan idag! Och två nya elever, en från tyskland (Otippat? Inte direkt...) och en från Italien. Trevliga båda två! Och så jag och Tara då, så vi är totalt 4 stycken. Och nya läraren är alldeles underbar! Jättemysig tjej, så det blir nog kalas det... Skoldagen gick extremt fort, och innan jag och Tara skiljdes åt bestämde vi att vi möts utanför skolan klockan 19 ikväll för att gå och äta sushi. Mumma! Ska bli så gott! Efter skolan gick jag till banken och betalade in hyran (det går inte undan där ska jag säga... Väntade i över 30 minuter, och när jag kom var det bara 5 personer framför mig. Mañana så det bara skriker om det...), strosade hem och åt lunch, o nu sitter jag här. Ska strax göra läxorna o sen sova en timme, tror jag, man får ju passa på!


En sak har jag klurat på de här veckorna. Spanjorer (verkligen speciellt spanjorskor) har absolut inte samma uppfattning om, hur ska man säga... vett, bemötande etc. som jag är van vid från tex. Sverige. Möter man en spanjorska på en smal trottoar, intefan flyttar hon på sig (i undantagsfall, jo, men väldigt sällan), och de har verkligen noll uppfattning om gränser etc.

Ett exempel. Låg på stranden häromdagen och två meter ifrån mig låg en tjej, något äldre än mig, och en tjej gick förbi som stannade och började prata med hon som solade. Hon ställer sig i sanden två decimeter från mitt huvud, pratar högt och jag verkade inte ens existera i hennes värld. Dom verkar liksom inte riktigt se vad som händer omkring dom... Folk ställer sig för solen, fastän hela baren är ledig ska de stå precis bredvid, om bartendern pratar med någon eller gör något så bara kastar dom ur sig det dom ska beställa, utan att tänka på köer och personer framför etc. Jäkligt annorlunda alltså, och en av saker här som jag inte riktigt gillar... Respektlös i många fall... Svårt att sätta ord på det, det måste nästan upplevas. Kanske är det för att jag så uppenbart inte är härifrån (håret, bland annat...) och dom tycker inte att jag ska "komma här o ta plats", vad vet jag. MEN det gör jag inte heller, för jag är sjukt snabb att hålla undan väskor, gå åt sidan etc, men de gör inte ens ett försök till det. Lite trist...

Men! Nog om det! Hittade en undersökning angående mina träningsskor, ReeBok EasyTone! Trodde att dom skulle totalsågas (vilket vore extremt konstigt, eftersom dom funkar) men icke! Verkligen bra betyg! Igår var jag ute i 1½ timme o gick på Las Canteras och det är sjukt vad bra dom skorna tar, alltså. Mot slutet av "passet" fick jag verkligen anstränga mig för att "hålla ihop" rumpan och höfterna för att inte "tappa dom", för att jag var så trött. Helt kanon ju!!

Vilket blandat inlägg... Men nu fick ni något att läsa iallafall :) Nu ska jag göra läxan och vila en stund. Vi hörs senare! Besos!

Haricut and friends

Hej hörrni! Jupp, att ni får ett inlägg är ett tecken på att helgen är över, igen. Veckorna går fort, och helgerna ännu fortare. Synd, men så är det... Idag kommer något ni väntat länge på: före och efterbilder på frisyren samt en bild på tre av mina älskade vänner från Arguinegúin! Så, min helg, då kör vi:

Började med att jag tog bussen i fredags till Arguinegúin, fixade ett rum, tjötade med Zeben i baren och drack några farligt goda Tinto Veranos = rödvin och fanta. Nam-nam! (Eller hur, mamma!?) Spenderade en timme på klipporna på stranden i solnedgången och bara njöt, drack lite vin på rummet, duschade o fixade lite och spenderade kvällen i baren med Antonio, alla sköna spanjorer och drinkar. Somnade vid ett, satte klockan på 9, vaknade av ett sms KLOCKAN ELVA OCH TRETTIOFEM!? What? Tydligen väldigt trött och behövde sova ut, och det fick jag ju göra, så ja, det kan man ju se som bra. Nån timmes skitsnack i baren och sen blev det sola av. Kvällen spenderades i baren.

Och idag då. Vaknade 8:30, satt på uteplatsen o pluggade spanska, hängde i baren och snackade (otippat, haha) och solade lite. MEN HÖRRNI! Sen var det ju dags för Nadal - Söderling! Ryktet hade spridit sig (undrar från vem, hrrhmmm... ;)) att om Spanien vann skulle jag springa naken runt poolen och om Sverige vann skulle Z göra samma sak. Jikes. Det var jag mot världen, kan jag säga, haha. När det var avgjort smög jag till baren och sökte hjälp istället, men det var så kul! Spanjorer är så otroligt öppna och sköna, ärliga, pratar mycket men verkligen bara på ett trevligt sätt. Störtkul! Anyhow, det slutade med att jag tog av mig kläderna och sprang ett varv bland alla människor. HAHA! NEJ! Så slutade det verkligen inte! Jag kom undan, som tur var :) Vad mer, vad mer? Njae, det var väl det, skulle jag tro.

Bilder kommer här!


Before and after/Hair and no hair...


Pedro, Iraira och Zeben



De här ska drickas i stoora glas. Så äre'ba!




♥♥♥
♥♥


Fredaaaag!

Det är fredag varannan dag, känns det som ibland... Lite läskigt! Ivartfall, tänkte bara säga hejdå för några dagar, eftersom jag åker till Arguinegúin efter skolan och inte har dator förrän söndag kväll igen. Men då, hörrni! Då lovar jag bilder, både på håret, på folk, och annat kul :) Missa inte det! ;)

♥ Mami och papi, ni är bäst! Jag saknar er! Ring gärna en snabbis i helgen, så får vi tjöta lite! ♥

Hejrå!


Done, Done and Done!

Dagens to do:

Tvätta två maskiner: check!
Hänga tvätten: check!
Gå till frisören: check!
Göra läxorna: check!
Packa inför morgondagen: check!
Ta min kvällspromenad på stranden: check!
Handla vatten, frukt och mjölk: check!

Fyfan vad skönt. Nu ska jag lägga mig i sängen och invänta fredagen.
Ni ville förresten ha en bild på hur jag ser ut i håret, och det ska ni få!


HAHAHA, nä, så illa är det väl inte... Men inte långt ifrån ;)

Poss poss!

En liten självförtroendeboost mitt i alla fula frisyrer!

Goddagens!

Ännu en varm dag här i Las Palmas, termometrarna på Canteras visar på 32 - 34 grader och vinden är lika med noll. Men underbart sålänge man är på stranden! Efter skolan idag så gick jag och bokade tid hos en frisör, en sjukt duktig kille, ursprungligen från Madrid men som bor här nu, som förstod vad jag ville ha och gjorde det riktigt bra, men... alltså... när håret inte är stylat ser jag ut som en 12årig skolflicka vars mamma klippte av henne håret :( Med långa håret kunde jag slänga ihop en slarvig fläta så var det klart, men här kan jag ju inte göra nånting? Får helt enkelt gå runt apstylad varje dag, men hur ska jag orka med det?!

Efter frisören slängde jag mig på stranden ett tag med världens bästa Jason Mraz i öronen, tog resans första dopp på Las Canteras och degade lite till i solen innan jag spankulerade hem, för att sätta på en tvättmaskin. Jag har varit lite rädd för den där sedan jag kom, och klarat mig utan att tvätta, fram till idag... Öppnade trumman o skulle stoppa in kläderna och det liksom pirrade i fingrarna när man tog i den, nästan som små stötar, så jag lindade in handen i en handduk när jag tog i maskinen och ja, jag vetesjutton om det gjorde nån skillnad men det kändes bättre...! En snabbtvätt blev det och... nu... efter bara 20 minuter verkar den klar...? Får väl smyga fram o kika...

MEN! Dagens bästa! Fick tillbaka en uppgift vi gjorde på lektionen igår, där vi skulle skriva en text, och läraren hade skrivit en kommentar: "Anna, jag har noga observerat din spanska de senaste dagarna och nu är jag säker på att du är redo för nästa steg, b1! Din text är FANTASTISK!! :)" JAG MENAR HALLÅ!? Så på måndag börjar jag i steg b1. Det finns 6 olika steg, a1, a2, b1, b2, c1, c2. Så efter 4 veckor i det steget har jag gjort hälften!

Nej, nu ska jag smyga mig fram till maskinen o se var som händer egentligen, och är den klar, så ska den hängas... Sen ska jag köra en maskin till, hänga den, sen ska jag göra läxorna, sen ska jag gå o handla lite, sen ska jag packa grejer till imorrn (ni borde lära er nu, fredagar = åka till Arguinegúindag!), sen ska jag ta min vanliga powerwalk på Canteras, sen ska kläderna plockas ner, sen ska jag sova och uuuuh, det är mycket nu!

Därför får det här räcka för idag! Puss!


Värmerekord!

Förlåt för NOLL uppdatering idag. Har inte haft någon inspiration att skriva nåt, varit en bra dag, men ja, det har liksom inte vart nåt speciellt, helt enkelt. Vanlig dag i skolan, gjorde god lunch hemma efter det, sallad med bacon och stekt ägg, sedan gjorde jag läxorna. Vi skulle skriva en text om hur vi tror att världen ser ut om 50 år, och ja, que más? 45 minuters powerwalk på Canteras ikväll igen. Sjuuukt varmt men skönt!
Värmerekord idag! Termometrarna på Las Canteras visade 38 grader! Trots att det är väldigt disigt på grund av sand och damm i vinden från Sahara. Det är tydligen Calima här, som enligt Wikipedia är:

"Calima är en het vind (no shit!?) från syd eller sydost. Den förekommer över Kanarieöarna ett par gånger per år, oftast vintertid. Den uppkommer vid ett högtryck över Nordafrika, som dras ut mot en passerande kallfront norr om Kanarieöarna. Med vinden följer damm från de torra områden i Nordafrika, där vinden börjar."

Det här är sista bilden ni ser av mig i långt hår! Idag rök förlängningen, och det tog över två timmar att få ur den, satt som berget och hade bollar av mitt eget hår i hårbotten, MEN till slut gick det! Tack, Tara! Mitt eget hår är också rätt långt, så imorgon blir det nog frisören för att göra mer av en frisyr av detta, men först ska jag fixa håret på morgonen för att se hur det faktiskt ser ut när det är fixat. Nu är det en enda röra och efter kvällens motion är hela jag svettig, så... det kan inte bli annat än bättre imorgon!



Bye, bye!


Buenas noches!


En vanlig tur på Canteras

Ja, alltså, efter 1½ timmes powerwalkande kan jag konstatera följande: det finns en bunt med bra konstiga människor. Halva nöjet är att se på folk! Det roligaste var ändå två äldre damer (70+), som lunkade fram. Inget konstigt med det, MEN, de hade varsin t-shirt på sig med tryck. Den ena stod det "Enjoy the ride" på, och på den andra stod det "I know you want me". Hahaha, jag menar, va?! Antingen är de störtsköna och bara driver, eller så har de ingen aning om vad det står på tröjorna (gissar nog mest på det sistnämnda). Vad såg jag mer? En kille med gryyymt konstig springstil (från knäna och neråt var benen liksom lååångt ut åt sidorna...) som hade röda knästrumpor på sig. Näe, jag kommer inte på mer, men ni vet hur det är att titta på folk :)

Som sagt, 1½ timme blev det, så skönt! Perfekt temperatur (varierade mellan 22 - 24 på skyltarna), svalkande vind, mycket folk som man får parera mellan, härligt frisk luft och tiden bara flög iväg. Idag gick jag bara, jag har ju de där ReeBokskorna som man (egentligen) bara ska gå i, så, jag ska ge det ett försök, och saatan i gatan så trött jag är i benen. Verkar funka helt ok! :)

Nu blir det sova av! Imorgon ännu en skoldag, och vips, så har snart halva veckan gått! Buenas noches!


Förresten, Sara! När du kommer blir det sangria och churros till frukost varje dag! ;)


Lycka!

Hittade havregryn och äppelmos i affären! Middagen är räddad! Gud så gott!


Nu ska jag göra sista uppgiften på läxan, sen blir det en promenad/powerwalk på stranden och efter det lär jag däcka såfort jag kommer in genom dörren. Välbehövt! Tog ett varv till köpcentret här i närheten efter första läxorna. Köpte en tröja som jag provade sist jag var där, men som jag inte köpte. Ångrade mig direkt, att jag inte köpte den, men nu är den min! En mörkgrön stor, tunn kofta. Så mysig! Och rea! Fin till både jeans o kjol o vad det nu kan vara. Fick med mig ett nytt puder hem också. Smarta jag skulle ställa mitt gamla på handfatskanten på toan på Green Beach, men där var inget handfat så det föll i golvet o gick sönder. Prutt. (Och ja, jag var nykter!) Och mitt gamla märke verkar inte finnas här :( Blev ett annat, men det ska nog duga.

Nej hörrni, nu är klockan snart åtta, börjar bli sent! Hörs imorgon! ♥


1 de junio 2o10

Jahapp, då har juni börjat! Tiden går så fort, jag gillar det inte! Ny skolvecka, nya ämnen; idag började vi med ännu en form av futurum, som ännu inte verkar alltför svårt, så jag sitter o klurar på om jag har missat något, haha.

Hittills en väldigt seg tisdag, när jag vaknade kändes det som att någon slagit en stock i huvudet på mig, otroligt trött, huvudvärk och seg, ryggen var helt låst och värkte (men jag... ehrm... gjorde lite hastiga rörelser och knakade lite, så släppte det, som tur var) men jag masade mig iväg till skolan, blev skickad av läraren till apoteket för att köpa huvudvärkstabletter (starka grejer, jisses, 1000 mg!) och efter det släppte det värsta, var fortfarande tung, lite vimsig av tabletten men bättre. Nu är det fint, trött bara :) Ska strax gå iväg och handla lite, ägg, grönsaker, frukt, mjölk... Men först, läxor! Vilket sjukt ointressant inlägg! Ber om ursäkt för det... Uppdaterar igen ikväll!


Visst ja! Gick förbi restaurangen Cueva Pirata, som jag tipsat om tidigare, och de har stängt under sommaren, till och med 30 augusti, om nu någon av läsarna tänkt ta en tripp förbi där... Kan vara bra att veta :)


RSS 2.0