Una pausa...

Ja, alltså, det kommer att bli en liten bloggpaus här, tror jag. Eller kanske inte, men jag tänker iallafall inte skriva "bara för att" längre utan jag kommer att skriva när jag känner för att skriva, och om det är direkt när jag vaknar imorgon bitti eller om en vecka, det vet jag inte, det får helt enkelt visa sig. Jag vill leva och njuta av sista tiden här nere utan att behöva tänka på att uppdatera bloggen (även fast jag inte gjort det så flitigt på sistone) eller kolla facebook, eller skriva på msn/skype, och jag vill faktiskt inte tänka på något där hemma, det kommer jag att få nog av såsmåningom ändå... Och fort kommer det att gå...

Haft en supertrevlig kväll iallafall med Lioba och Stefan, vi gick på bio och såg SALT (på spanska såklart, utan textning) och sen blev det middag ute. Mysigt, men om jag rekomenderar den filmen, det vet jag inte... Imorgon skola och fredag sushibuffé på kvällen (fast jag ska försöka ändra den till imorrn istället). Sedan helg igen. Kanske blir det en tur till södra delen i helgen, det får visa sig. Alldeles för länge sedan jag var där nere så jag börjar nästan få lite dåligt samvete :)

Nu ska jag dricka upp min hink med te, läsa i min bok och sova. Buenas noches!


Bytt bästis? Otrohetsaffär?

Det är onsdag. Klockan är strax två. Nyss var gubben som varje onsdag ropar på sin vän, ute på gatan. Men idag ropade han inte på José, utan på Carlos? Vad har hänt? Intriger! Drama! Jag vill veta!

Ana! Has visto que puedes traducir mi blog a español? Solo tienes que elegir que lengua quieres (español se llama "spanska" en sueco) en el símbolo de google a la derecha y voilá! :) Pero, haha, ahora he leido un poco el traducción y... no es perfecto... pero bien, mejor que sueco para ti, creo :)

Imagine...

...que todo puede cambiar dentro algunos segundos.
Espero que encuentres que buscas y que estes feliz, conmigo.

Ya te echo de menos.

"Nunca caminas solo"


IKEA @ LPA

Ja, en tripp till IKEA blev det alltså med min svenska vän Jill. Mycket trevlig tripp som började med lite problem för att luska ut vilken väg man skulle gå, men... till slut så! Här kommer äventyret i bilder!

----------------------------

Här gick vi först, för dit trodde vi att busschaffisen pekade. Det gjorde han inte, förstod vi sen. Det är en sisådär tre meter ner till marken från den där betonggrejen, och där stod vi, bland ödlor och rostiga gamla galler. Eeeeh.


Så nära, men ändå så långt bort... Sex filer av motorväg mellan oss och IKEA...


We did it!!! Sveriges, Spaniens och Grankans flagga.


Alla böcker var på svenska!


Och tidningarna!


Och alla varunamn! Fast det var ju iofs ingen nyhet... Tycker att denna passade bra.


Hemos encontrado el cielo! Svenskt tunnbröd, köttbullar, pytt i panna, KRÄFTOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Sill! Lax! Kaviar!


Bryggkaffe! HJORTRONsylt! (Den du, farsan! ;))


Pezes de Suecia...


KÖRV KÖRV KÖRV, gemig, gemig, gemig, KÖRV KÖRV KÖRV!


Ett försök att "svenska till" det spanska språket. Ehrm... ;)
"Den här sommaren firar vi kräftskiva (kräftfest snarare).
I våran svenska butik hittar du alla ingredienser!"



Mina inköp: sugrör, diskborstar, en jättemugg för teeee och ett jätteglas för driiiiink!


OSTBÅGAR! CHIPS! KAVIAR! SYLT! DJUNGELVRÅL! TUTTI FRUTTI! MARABOU!
(maraboun däremot är inte till mig, den ska ges till folket på Costa)



KÖTTBULLAR! PYTT I PANNA! IKEAPIZZA!
KRÄFTOR KRÄFTOR KRÄFTOR!!!


Kan ni fatta? KRÄFTOR!!!!!!!!!! Jag är så lycklig!


SE UPP!!!

För här kommer vi!!!




Skitdag...

Ååååh, vilket slöseri med dag :( Idag skulle vi hyra en bil och åka runt på ön med folk från skolan. Kom hem vid 00:30 igår och gick och la mig efter en trevlig kväll med god mat och goda drinkar och trevligt sällskap. Vaknar åtta med något migränliknande som inte släpper, så jag följde inte med. Istället tog jag tabletter och somnade om och vaknade NU!? Mår iofs bra nu, så jag borde inte klaga, men den här dagen hade jag ju sett fram emot. Prutt.

Livet leker!

Och jag har bättre saker för mig än att skriva här på bloggen ;) Idag blir det sola av på terassen och ikväll ska vi ut massa folk och äta på en wookbuffé. Känner jag mig själv rätt blir det drinkar och grejer och imorgon ska vi hyra två bilar med folk från skolan och ta en tur runt ön. Woohoo! Livet leker som sagt, sålänge jag inte tänker för mycket!


¿Quién es José?

Varje onsdag vid tvåsnåret står det en gubbe på gatan och ropar på någon José. Vem är denna mannen och vad vill han honom klockan två varje onsdag? I need to know.


Så sant!

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.” – Mark Twain

Gran Canaria VS Suecia

Kan ingen bara säga vad jag ska bestämma mig för så jag slipper gå och fundera och älta hela dagarna, för jag blir ju inte direkt klokare av det? Såfort jag bestämt mig för hur jag ska göra, så får jag panik, ändrar mig och bestämmer mig för det andra, får panik, ändrar mig igen... baaaaaaaah.



 


Haha, hade den här bilden varit det enda jag hade behövt
besluta om hade det inte varit särskilt svårt ;)

------------------

I övrigt så blir det här nog en toppendag! Vädret är fint, två svenska tjejer som hittade mig via bloggen och som nu är på semester här på ön är påväg från Playa Del Ingles för att hälsa på (om bara deras buss kommer...) och så ska vi ta en fika/lunch. Och ikväll klockan 20:00 ska vi mötas upp ~15 pers från skolan och gå och äta tapas. Mumma! Därför ska jag nu sätta mig med den hööögen med läxor vi fick idag, så att jag kan dricka några Tropical utan dåligt samvete ikväll. Hejs, sålänge!


Måndaaaaag

Jahaaaaa, jag har lite bloggtorka jag. Hm hm hm. Köpte hem sushi efter skolan (jikes, I can't stop) och tog sen en "liten" siesta på en sisådär fyra timmar, vaknade just i panik och trodde att det var morgon, men det var det junte. Riktigt skön dag i skolan, vi är bara tre stycken i klassen nu, och idag hann vi med 1½ övning i boken (som väl tar ungefär 15 minuter att göra), resten av tiden var det diskussioner om allt och inget. Riktigt kul!

Bilder från helgen kommer upp när jag orkar. Det var ju taco/drinkkväll med Jill och Evelina! Det gick inte av för hackor, som man säger.

Näää, nu slänger jag på mig solglasögonen (ni vet hur jag ser ut när jag är trött, ögonen sitter BREDVID huvudet och så kan man ju inte visa sig) och går och handlar middag eller nå. See ya!


OBS! Bilden är ett montage, som Aftonbladet skulle ha skrivit.


ZZzzzzz...

Vilken förvirrande känsla det är att, i solstolen på terassen, vakna till av något konstigt ljud, för att sen inse att det var ens egna snarkningar... Hmmmmm... "Vadå, jag snarar ju inte?" Näjuste.

Amigo Camilo

Väldigt trevlig kväll igår! Gick till en restaurang som ligger i änden av Las Canteras, inte åt Konserthushållet, utan andra hållet. Amigo Camilo hette restaurangen, om jag inte minns fel. Vi var sex stycken som gick ut; jag, Hildegunn från Norge som åker hem idag, Joe från USA, Andres från Cuba, Steffi och Diter från Tyskland. Pratade bara spanska heeela kvällen och det flöt på finemang. Fick till och med höra av Andres att jag pratar riktigt bra, utan nån speciell dialekt, MANTACKAR!! Förlåt, men, spanska med tysk brytning är inte vackert... Och har jag lyckats bli av med "svenskspanskan" så är jag supernöjd! Iallafall, Casa Camilo hette restaurangen, en fiskrestaurang där man går fram till en stor disk där det finns massor med färsk fisk och man får peka ut vilka man vill ha, så tillagar dom de direkt. Riktigt häftigt! Vi beställde in sex stycken olika stora fiskar, fiskade här på G.C samma dag, som dom grillade åt oss, med sallad och papas arrugadas och mojo, såklart. Och öl! Vi betalade totalt 16 euro per person för middagen med all dricka. Färsk grillad fisk och alla tillbehör... Bara jag som tycker att det låter väldigt billigt?


Snygga gaddar! Tur att man inte är känslig! Så gott!


Ena halvan av sällskapet. Så vänliga människor!


Andra halvan! Också så vänliga människor!

Sen gick vi till Costa där vi tog några drinkar (irish coffee, gin&tonic och tequila), stötte på chefen på skolan och min lärare, och de slog sig ner hos oss och pratade någon timme. (Fortfarande allt på spanska!). Hur trevligt som helst, fast chefen vad BRA på lyset, alltså, haha. Och läraren lika skön som alltid. Vilken glädjespridare! Såsmåningom ska jag skriva ihop ett inlägg med citat från honom, så förstår ni kanske på ett ungefär vad jag menar.

Vid 1:30 sa jag hejdå till gänget och slutade som vanligt på Sidney med J och en kompis till honom. Tog sen en taxi till en nattklubb och, ja, det var trevligt, men jag var inte riktigt på nattklubbshumör. Kom hem vid 4 och nu sitter jag här. Har plockat lite här i lägenheten, ätit frulle, och ska sätta igång att plugga lite mer snart.

Jag som faktiskt vant mig vid tanken på att åka hem 2a oktober, och stanna hemma, fick igår plötsligt, efter ett tungt men nödvändigt samtal, ett erbjudande om att i februari åka och vandra i Nepal, februari - april, betald biljett. Lockande? Ja.

Bojkott och stekpannor

Japp, idag bojkottar jag stranden. Det är ändå lite halvmolning och inget kanonväder, så, jag stannar inne för att renskriva alla veckans anteckningar i mitt nya block så jag slipper släpa med mig båda nästa vecka. Om jag förstår vad jag har skrivit, vill säga, blir lätt lite rörigt när man ska hinna med att få ner allt på papper... Köpte skolans egna grammatikbok också, och nya färgpennor, så nu ska det bli pedagogiskt, snyggt och lättförståeligt i böckerna!

Dagens kap: slängde häromdagen den stekpannan som fanns här i lägenheten (innan jag köpt en ny... hur smart...?), då den var så äcklig, redan när jag kom och jag drog mig lite för att använda den varje gång. Så, idag skulle jag köpa ny! Gick till affären här bredvid och de hade två olika. En för 9.90 euro, eller ett tvåpack, utan prismärkning. Men jag tyckte väl att de borde kosta runt... 15 euro kanske? Kom till kassan, lastade upp stekpannorna, juice, bröd, pålägg osv, och totalt blev det 4.83 euro. Öhööööö? Kollade på kvittot och för stekpannorna hade jag betalat 0.01 euro! Inte ens tio öre! KATCHIIIIIING!!!

Det var faktiskt någon som tog kort på mig när jag stod på stranden och såg nöjd ut efter mitt köp. Såhär blev kortet.


Ikväll ska vi mötas upp några stycken från skolan vid 20.00 och gå och äta på en fiskrestaurang i änden av Las Canteras, då tre stycken åker hem i helgen. Vin, öl, grillad fisk, spanska och trevligt sällskap! Woohoo! Efteråt går vi nog vidare till någon bar och känner jag mig sjäv och mina andra vänner rätt slutar kvällen med öl och tequila på Sidney. Är det helg, så är det!

Nu plugg, sen siesta, sen middag! Besos!


Gran Canaria School of Language

Here you have, en film om kära skolan! I det första rörliga klippet, är till och med jag med, livs levande (med mitt långa håååår...muuuh)! Klippet därefter, världens underbaraste lärarkår!


Är det det här som kallas vardagslyx?

Ja, inte är det långt ifrån iallafall.

- En jätteportion med grym sushi har jag framför mig. (En bit ser däremot väldigt suspekt ut... Som en stekt fastbunden sill, ovanpå riset. Eeeh...)

- Iskallt bubbelvatten (i champagneglas, dagen till ära! (Nä, okej, där ljög jag, jag hade inga andra rena, det var bara därför...))

- Världens mysigaste låt på repeat (lyssna nedan)

- Haft en skön dag i solen och faktiskt fått lite färg! Jag menar, brunt fläsk är ju snyggare än vitt?

- Det är torsdag (vilket i sig inte är nåt att hänga i granen, men det betyder iallafall att det är fredag imorgon!)

- Disken är diskad! (Lyx vetefan, men skönt att ha det gjort iallafall. Ni som hängde med på punkt två; nej, jag orkade inte diska mina glas......)


Nu saknas bara att göra morgondagens läxor, sen får vi se om jag kilar ner och kramas med sköna människor och tar en (ja, bara en idag) öl. Sen hem och sova och ladda inför morgondagen med sköna läraren. Tyvärr också sista dagen med två jättemysiga tjejer i klassen, men... det kommer'la nya :(

Ajuste, 29 grader och totalt vindstilla har vi här fortfarande, och när jag klockan 22 gick för att köpa sushi, LÅG MASSA FOLK FORTFARANDE I BADKLÄDER PÅ STRANDEN, i mörkret. (Och jag pratar inte om 3 - 4 personer, minst 50 - 60, på den lilla snutten jag gick förbi). Det var något nytt. Jisses.



Jag har sagt det förut, och jag säger det igen. Titta inte på den här videon, haha, lyssna bara!


Rubrik...?

Blev en vända till en strand norr om Las Canteras som är betydligt lugnare, för idag på stranden här... phuuuu... INTE OKEJ! Kryllade med folk som myror och det fanns inte en plats. Så Jill och jag spatserade 20 minuter norrut, luuugnt och skönt, roliga vågor! Hälsade på vääärldens sötaste valp på hemvägen. Första pälsen på tre månader. TACK! Nu är man lagom mosig i huvudet, så jag ska just kila iväg och köpa hem sushi från stans bästa sushiställe. Iiiiiiiiiiiinte fel! Sen blir det till att äta, lyssna på go' musik och göra läxor. Imorgon - fredag! In case you didn't know...

Ohjusste, temperaturen steg till 40 grader i skuggan idag.


Jorå såatte....


Dios mio...

Idag har vi sol! För första gången på en sisådär 5 veckor!??! Har längtande suttit och tittat ut genom fönstret i klassrummet hela dagen, efter skolan iväg och köpte en spansk tidning och lite mat och så ner på stranden. CROWDED med folk, NOLL vind, och SJUKT varmt. Jag vet, jag ska inte klaga... Jag höll ut en timme och nu är jag hemma igen. När jag kom ner visade termometern 38 grader i skuggan, när jag gick 39. Jisses. (Fast nu smsade Jill och frågade om jag vill baaada, så nu kilar jag igen!!)


I brist på annat...

...testar jag lite hur jag skulle se ut i olika herrfrisyrer. Vilken är er favorit?


Nr. 1.


Nr 2.


Nr. 3


Nr. 4


Nr. 5

Omröstning! Vilken look föredrar ni?
Själv är jag såld på nummer fem, HAHA.


T.U.N.G.T

Hahahaaaa, vilken naaaaaatt! Vilken daaaag! Ja, jisses. Kan säga att den drinken som jag bad om i föregående inlägg, den vill jag för tillfället inte ha (eller fö'fan, nu skulle den gå ner utan problem, för några timmar sedan däremot...). Igårkväll myste jag hemma med lite bra musik och några drinkar, gick ner till biljardbaren på hörnet och tjötade med världens goaste Loli i trekvart och drack några extremt goda drinkar. Sen blev det vidare till Sidney, där det var väldigt lugnt, lite utspritt folk, jag och Jauma vid baren och Oliver på insidan. Men det var nog en av bästa kvällarna på länge. Spanskan flöt på nåt grymt bra och vi skrattare sjukt mycket. Härligt! När de stängde där gick jag, Oliver, Jauma och en kille vars namn jag aldrig minns, vidare till en columbians salsabar för en drink och sen bar det av hemåt. Extremt trevlig kväll, mindre trevlig dag idag, haha. Men det är smällar man får ta, det var värt det!

Ikväll står det "SLAPPA" på schemat, har en bra bok att läsa, och ska bara mysa här hemma. Välbehövt! Imorgon skola med stans bästa lärare. Gött mos!!


Ungefär såhär trött har jag varit idag också.
Sådan matte, sådan katt, huh?
Världens bästa Smilla, 2010


Ge mig!

- En mojito/caiprioshka, tack!


Jesus!

Jag nös just här hemma i lägenheten och får svaret nerifrån gatan: "JESÚS!" Tack, tack!

Jag vill dricka drinkar. Nån som är på?

Revenge...


Öh, va?

Menvaärehär?! Här skulle jag just göra läxorna, tänkte att det kan ju inte vara så svårt, jag har ju allt från dagens lektion uppskrivet, regel för regel, inte missat någonting, bara att skriva om meningen efter reglerna, och voilá. PPPFFFFFFFF!!!!!!! Inget stämmer ju!? Första uppgiften fick jag till men den var löjlig, gjorde nummer två och tre, glad i mössan, vilket flyt!, jämförde med facit: FEEEEEEEEEEL. Nu nio kvar. Kul.

Förresten, hör ni någon gång ordet "subjuntivo", följ ett råd från en som vet. FLY!!!!!!!!!!!!!!!!!


Uppdaterat: ännu en rätt! Men jag kan inte klura ut varför...

Ge mig päls!!

Har suttit och bläddrat igenom alla (??) bilder på datorn och hittade massor på djuren därhemma. Åhåhåhå, ge mig päls, snälla! Har kommit fram till att jag saknar dom något otroligt, att Dina (hunden) är världens bästa och att Smilla (katten) nog lider av någon bokstavskombination, men jag älskar henne ändå! Frågan är vad jag ska hitta på nu, för att slippa plugga. Sova lite, kanske? ;)




Reseberättelse från Guadeloupe

Jag hittade den! Min reseberättelse för Service & Co:s hemsida som jag skrev på min lediga dag i Västindien, en av de bästa och värsta tiderna i mitt liv, fyllt av massa skratt och tårar, men jag ångrar inte en sekund att jag åkte! Kom att tänka på den häromdagen och trodde att den var borta för alltid, men, den hängde tydligen med i flytten till nya datorn, så, varför inte publicera den här? Det är ju en reseblogg! Bloggen finns för övrigt kvar, såg jag just, för er som kanske är nyfikna: www.annaiguadeloupe.blogg.se


"Guadeloupe – Langley Travel


Anna Ståhl 18/7 2008


Efter reseledarkursen var jag helt säker på att jag inte skulle söka något jobb inom resebranschen. Jag kände mig mer än nöjd efter de två månader jag spenderade i Barcelona på språkskolan och den månaden jag var i Santa Susanna på Service & Co:s reseledarkurs. Alla planer var satta för sommaren; vilka som skulle komma ut till landet över midsommar, att körkortet äntligen skulle bli taget och min och en kompis gemensamma roadtrip genom Sverige. Men de planerna ändrades ganska fort när jag fick ett samtal från Andreas som jag lärt känna under skolan… Han fick en tjänst som bartender på Guadeloupe för Langley Travel redan nere i Spanien och nu hade han hört att de sökte fler folk ner till samma ställe. Jag måste erkänna att det började suga lite i resetarmen igen, när jag hörde att det gällde en tjänst i Västindien i drygt två månader. Jag hade svårt att tänka mig sex månader på en transferbuss på Gran Canaria, men det här, det var ju något helt annat! Så det blev till att stressa ihop ett CV, skicka iväg, och vänta… Efter några dagar fick jag höra att tjänsten redan var tillsatt. ”Jaha, då blir det landet i sommar i alla fall…”


Jag vande mig vid tanken på att vara hemma, och sen ringer telefonen igen och det var Andreas… ”Dom söker en tjänst till, ladda telefonerna, de ringer dig strax!” Nu var det snabba ryck, och ett samtal senare hade jag fått tjänsten, och tre dagar senare flög jag från Arlanda ner till Point a Pitre och Langley Travels hotell Fort Royal. Jag fick ingen reseledar- eller guidetjänst utan jag jobbade 50 % av mina tider i restaurangen och de resterande 50 % i hotellets beachbar och sedan några dagar tillbaka jobbar jag nu bara nere i beachbaren. Och en värre utsikt kan man väl ha på sin arbetsplats än en karibisk strand, havet med några öar i horisonten och om kvällarna den orangea solnedgången…


Vi är just nu 15 svenskar i staffen på hotellet och som max har det under säsongen varit 140 skandinaviska gäster. Det gör att det blir en väldigt familjär stämning och man känner igen alla och kommer gästerna nära. Alla hälsar på alla och om kvällarna sitter personalen tillsammans med gästerna i baren och pratar eller spelar kort, vilket jag tycker är hur trevligt som helst!


Det har emellanåt varit riktigt slitigt, med mycket jobb, långa dagar, sena nätter och jag lovar att om jag haft en stegräknare så hade den glött. Efter många pass trodde jag inte att mina fötter och ben någonsin skulle fungera som vanligt igen. Men vi jobbar i princip alltid halvdagar och det blir verkligen värt allt slit när man vaknar om mornarna, tittar ut genom fönstret och ser det turkosa vattnet och den vita sanden och laddar för en dag på stranden. Eller när man planerar en dagstur till något av öns vattenfall, eller den fyra timmars långa ridturen genom regnskog och fält och känslan när man sätter av i full galopp i vattenbrynet. Karibien är verkligen som man föreställer sig att det ska vara plus lite till, och bilderna i resekatalogerna, de ljuger inte, det lovar jag er!


Jag har reseledarskolan Service & Co att tacka för att jag tog den här chansen! Det är inte varje dag man får erbjudande om jobb i Karibien och utan den inställningen jag fick efter skolan så hade jag nog aldrig tagit den här chansen. Jag kan, jag vill, och jag gjorde det!"




Här fick vi bo sista veckan av säsongen när sista gästerna åkt hem. Helt nybyggda bungalows 10 meter från havet. Helt ok!


Det nybyggda hotellet Fort Royal.


Definitivt.


Så var den här dagen förstörd :(
Hur fan ska det här gå?


Bästa!

Vilken kväll! Igår var roligaste kvällen på länge. Började med att jag, Alexis, Xevi, Jauma och Emilio gick till Sidney som vanligt, och när de stängde gick vi till en annan liten bar. Jag vet inte vad skillnaden var från alla andra utekvällar, men igår var great! Idag mår man som man förtjänar, tung i huvudet och maten växer i munnen (men det var så värt det!) och nu klockan 16:20 sitter jag fortfarande i pyjamas och försöker trycka i mig lite kinamat från igår (TACK till mig själv som sparade det som blev över!) Såfort jag orkar blir det en dusch och sedan ska jag ta mig till Las Arenas för att få tag på en vit klänning. Ikväll är det nämligen fest med Ibizatema, och är man vitklädd, ja, då får man gratis drinkar! Haha! Dags att ladda om! Det är ju bara helg en gång i veckan! Tjing!


Ni är bäst!


29 timmar senare...

Phuuuu. Igår morse försvann strömmen och nu, 29 timmar senare, har jag äntligen fått den tillbaka. 200 euro, en del råvaror och en näve tur fattigare. Men vilken lättnad, nu när den är tillbaka! Blir inget långt inlägg, jag är helt slut, har haft en elektriker här till och från i tre timmar (hur go gubbe som helst!) så nu ska jag helt enkelt gå och sova.

Satt på kontoret i andra lägenheten igår för att ringa elektrikern, och mitt på skrivbordet ligger ett visitkort med budskapet:

"Du får i regel den kraft du behöver"
Lite ironiskt kan jag tycka.

Den som, genom att titta på den här bilden,
kan lista ut vad som var fel, vinner en kälke!


Rubrik var det, ja...

Goder afton!

Ett hattigt inlägg med dagens händelser blir det idag!

- Bra dag i skolan, lite grammatik, mer diskussioner. Inte lika intressanta ämnen idag, men ändå kul! Läraren har så skön humor, jag kan inte hålla mig från att skratta bara jag ser människan, haha. Dagarna med honom som lärare går så otroligt fort, helt plötsligt är det rast, och sen får vi gå hem. Huh?

(Oj, nu nämnde de just bröllopet mellan Victoria och Daniel på TV. Däremot missade jag början och fattade inte alls vad människan sa...)

- Efter skolan, direkt ut och luncha med Jaime (som hädanefter kommer att benämnas som Jauma här i bloggen, eftersom det tydligen är så han heter, haha. Är ju från Katalonien, och de gör namnen mer spanska när de är utanför Katalonien för att förenkla för andra, typ... Så, bli inte förvirrade framöver!) Åt en grymt god varm sallad med bläckfisk, och skivad oxfilé med apelsinsalsa, jisses. Ovanligt och gott! Till det, vitt vin och några öl, 13:30 en onsdageftermiddag. Jovars! Sen blev det en spetsad kaffe med Jauma och Fernando på Costa, vidare till en pub där vi mötte upp några fler kompisar, sen gick trion (Jag, Jauma och Fernando) hem till Fernando, drack vin och tjötade och Fernando som är kock lagade en sjukt god middag. Canariska korvar i en linsgryta med grönsaker och, ja... Vad det nu var mer :)

- Vid 22-tiden var jag så trött efter dagen (och rödvinet...) att jag spankulerade hem, åt nudlar, hade ett videosamtal med mami, och nu ska jag göra läxorna innan det är dags att soooova. Ska bli gött. Rejält!

- Munnen full av blåsor, hade ont i halsen igår, täppt i näsan (TACK mami för svensk nässpray! Den spanska kan slänga sig i väggen.) och hostar, igen... Däremot är hostan annorlunda, det släpper mer nu och jag tror att jag bara dragit på mig en förkylning... Hoppas jag. Doktorn orkar jag inte med igeeeeen. Inga fler tabletter, tack!

No, ahora me voy a hacer mis deberes, y después a dormir! Hablamos mañana! ♥


Är vi släkt, eller?


Bästa!

Idag var den bästa skoldagen so far. Började med att vi sex elever som är i klassen satt i klassrummet och in kommer läraren och säger att vi har tre nya elever i klassen, men det finns inte plats för flera än de vi var i den där salen. Så det blev till att byta till en större. För tillfället är vi:

- 2 svenskar (en tjej till, vars man jobbar i Norrtälje. Hah!)
- 1 norska
- 1 amerikanska
- 1 från ett land i Afrika som jag inte kommer ihååååg, ivf, han är muslim, det kommer jag till senare.
- 2 tyskar
- 1 italienska
- 1 holländare

För det första: Våran lärare är GRYM! Vi hade en timmes grammatik på morgonen och gick igenom läxorna, och sen blev det diskussion resten av dagen med tema: religion, relationer innan äktenskap, kvinnosyn etc. Fyra olika religioner representerade, och jag och Petra, den andra svenskan, bara tittade på varann och skrattade, "ja, vi svenskar är väl närmast ateister", så. Där satte diskussionen igång som varade i över två timmar. Och, förlåt nu, men somliga religioner, ser ju på kvinnorna som barn, som varelser som inte kan bestämma över sig själva, som inte får göra vad de vill, som ska tas omhand (inte på ett bra sätt), och till slut satt jag och var så otroligt upprörd, och läraren pushade, och pushade för att få oss att explodera och prata mer, men... jag hade nog inte fått ur mig något vettigt just då iallafall. Det är som att jag skulle tvingas gifta mig med en man jag själv inte valt, OM vi sedan sen skulle skilja oss, då skulle jag vara tvungen att flytta hem till mina föräldrar. Inga konstigheter, det är så det är. Frågade om hon inte kan ha ett jobb och bo själv. "Nä, så funkar det inte." What?

Hur kan man säga, och tycka att det är helt logiskt, att "Nej, jag kommer bara att gifta mig med en oskuld, jag vill inte att någon annan ska ha rört min kvinna." men samtidigt säga att männen får vara med andra. Männen är ju då med kvinnor, ogifta, som sedan, när de gift sig, inte längre är oskulder? Och hur kan man skylla detta på att "men, vi är ju män!" HERREGUD, vilken KASS bortförklaring, som om ni inte kan styra era lustar? Som om era kulor har tankar som pressar undan det erat huvud tänker? Mm, jaja, skyll på det, bara. Här var alla karlar i klassen med, en jämförde männen med djur, de är till för att fortplanta sig, ständigt på jakt efter villiga honor och instinkten driver dom framåt. En annan kom med frågan "Hur många barn kan en kvinna få under sin livstid?" En kort diskussion, och sedan följdfrågan "Och en man, hur många barn kan en man ha?" Jag blir så trött, skyll era sjuka drifter på naturen, att ni inte kan kontrollera er själva... För ni kvinnor, ni har ju inte samma lust som oss män. Jag. Blir. Så. Trött. Här exploderade italienskan, haha, herrejesus, vilken ball tjej! 

Läraren kom med exemplet åt mig och Petra, svenskan, att, de som inte har någon religion, inte har någon vägvisning, något ljus längre fram i livet som hjälper oss att välja rätt och ta oss fram, någon som finns med oss. Att det hindrar oss. Är det inte snarare precis tvärtom!? Att man som icke religiös lever för sig själv, tar beslut för sig själv, lever sitt eget liv som man själv vill, och inte för att någon tjomme för massor av år sedan bestämde sig för att skriva en bok om hur vi idag ska leva våra liv?

Imorgon fortsätter diskussionen! Jag längtar!

Nej, nu slutar jag här, jag blir bara upprörd. Jag har min uppfattning att religion föder våld och skapar olikheter i världen, "vi och dom"-tänk, ger oss dåliga ursäkter för att agera och uppföra oss dåligt. Visst, nu pratar vi extremfall, men tendenserna finns ju där, utan tvekan. Det syntes idag... Och förlåt om jag trampat någon på tårna.

Nu, läxor. Sen, promenad.


Min mamma...

...är världens bästa och skrev just en kommentar på mitt tidigare inlägg med precis det jag behövde höra. Nu känns det lite bättre, pratade av mig lite med några vänner på promenaden och, ja... Jag menar, det är ju som det är, hem ska jag den 2a, körkortet ska jag ta, sen ska jag göra VADFANJAGÄNKÄNNERFÖR! Japp, det ska jag! Lite pepptalk såhär innan läggdags... Det ordnar sig ju alltid, på nåt jävla vänster.


En blogg är till för att man ska vara ärlig, va?

Ja, då ska jag väl vara det då.

Usch, har haft en jätteskön dag, en supermysig morgon, haft en rolig dag i skolan, fått massor gjort, lyssnat på bra musik och haft det skönt, och på en minut så vänder det, pang bara. Stod och hängde tvätt på terassen, himlen glödde i orange och rosa av solnedgången, det luktade jättegott i luften, hörde musik från något öppet fönster någonstans och om två månader åker jag härifrån. Varför? Här är så jävla härligt och för en gångs skull, i jämförelse med de andra långresorna som jag har gjort, så trivs jag helt otroligt bra och är så nöjd med tillvaron, hela tiden. Det har jag aldrig varit förut, och absolut inte hemma. Fast missförstå mig rätt nu, jag älskar min familj, mina djur (ååååh min lilla bus!!! ♥ ) och mina vänner över allt på hela jorden, men... äh, jag vet inte, jag kan inte sätta ord på känslan... Den dyker upp ibland, bara sådär, helt utan varning får jag en klump i halsen, och jag får panik och blir alldeles... jag vet inte... Jag mår ju inte på något sätt dåligt när känslan kommer, för jag är ju här nu och lever livet och trivs kanon, det är tanken framåt som gnager...

Värst av allt är att när jag kommer hem börjar jag om på noll igen, jag kunde lika gärna vara 14 år och fortfarande bo hemma. Inget jobb, ingen lägenhet, iofs i världens mysigaste hus med världens finaste djur, men vad ska jag göra där om dagarna? Oktober... då blir det mörkt vid fyra på eftermiddagen... Hoppas, hoppas att jag snabbt hittar ett jobb och kan flytta till min fina lägenhet, så har jag nåt att fokusera på... Men det vet jag ju inte förrän jag är där, och det är ju inte direkt någon tröst nu.

Fast, det konstiga är, om någon skulle säga "Här har du ett jobb! Stanna kvar, vettja!", så skulle jag tveka också... Hur kan man veta vad man vill, egentligen?!

ÄÄÄÄÄÄÄHHHH, ni som läser det här, skit i det, var bara tvungen att skriva av mig. Helvete. En promenad på stranden för att krama om två härliga människor som alltid får en på bra humör hjälper nog. Kanske till och med en öl. Canarisk öl, såklart! 

Och mami, no worries, en svacka bara, helt normalt! Hej och hå! Men jag mår inte dåligt, det är ju snarare precis tvärtom!


8 maj 2010

Jag minns exakt känslan första dagen jag kom hit, gick en promenad inne på gatorna i stan länge och undrade vadfan jag gett mig in på, mitt i den galna trafiken en lördagkväll, saknade alla där hemma och fem månader kändes som ett helt liv. Tills jag kom ner på stranden och solnedgången, vilken jävla känsla! De tre månaderna som redan gått har känts som två veckor och om två månader sitter jag på planet "hem"...


Nämen, hörrni...

...vad säger ni om det här ordet? Rejuvenecer? Som i preterito imperfecto de subjuntivo, helt logiskt heter Rejuveneciera. Den, ni!

Och var finns logiken i att U plötsligt blir till ett i, eller att E plötsligt blir till ett J? Och smaka på stavningen på det här ordet: consiguiera (när det i infinitiv heter conseguir)?! Bah. Jag blir alldeles nipprig här, det kliar i knäna och jag kan inte fokusera. Ett litet usb-uttag bakom örat bara, där man pluggar in det språk man vill prata, och voila! Då hade jag sluppit det här. Som sagt tidigare, folk flyger till månen, när ska någon uppfinna usb-kontakter till hjärnan? Come-oooooon! Hur svårt kan det vaaaara?

Fast det är faktiskt lite kul det här, så totalt ologiska somliga verb är, och att sitta och gissa och leka med bokstäverna för att sen kolla om de stämmer. Lättroad, huh? Well, well, snart har jag pluggat klart, och då ska jag hänga tvätt och diska! Yeeay!


Back to business

MY LOOORD! Det märks att man är på en ny nivå i spanskan. Herrejesus. Det här var inte att leka med. Men läraren är heeelt underbar, störtskön verkligen, så det ska nog gå bra det här! Svårt men... vad gör man? Jo, man pluggar! Vilken tur att jag är född med ett äkta plugghuvud då, och med fotografiskt minne och att det räcker att jag läser något en gång, så kan jag det sen. EEEEEH, inte direkt'va... Här blir'e till att pränta, pränta, pränta, pränta och pränta, tills det sitter. Och det ska det väl göra, nån gång.

Jag menar, folk kan flyga till månen och klona får, då borde väl jag kunna lära mig en totalt ologisk tempusform i spanska? Eller?


Barret!

Jaha, en bild på håret önskade ni. Så det ska jag väl ta och bjuda på. Ingen större skillnad från tidigare förutom att utväxten är lite utjämnad. Observera att bilden togs efter X antal drinkar, HAHA, att jag ens lägger upp den. Inte för att den är alltför dålig, men lite lagom tillgjord, sådär... Well, well. Here you have it.



Lite lagom bakistrött idag och ska ge mig ut för att hitta något att äta, magen har inte fått i sig mycket, och den hungern som kommer när bakisheten har lagt sig, den är inte nådig!!!

By the way, 2a oktober åker jag hem. Två månader imorgon. Jikes...

En sak till förresten, hur kul är inte den här bilden? VEM kan missa att det är ett montage?


RSS 2.0